Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai scump concediu din istorie

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 08:19
2399 citiri
Cel mai scump concediu din istorie

Din cauza preturilor din ce in ce mai piperate la combustibili, concediul din acest an este pe cale sa devina cel mai scump din istorie.

Scumpirea carburantilor se reflecta in toate costurile.

Potrivit ADAC (Automobil Clubul German), in special cei care doresc sa-si petreaca vacanta in alte tari (dar nu numai) trebuie sa ia in calcul preturile mari, pentru a nu se confrunta cu probleme odata ajunsi la destinatie, scrie ziarul "Berliner Morgenpost", citat de "Adevarul" in editia online de vineri.

Pretul mediu pentru un loc la camping pentru masini este de 37 de euro pe noapte in Spania, cu 18% mai mult decat anul trecut.

In Olanda sau in Franta se inregistreaza majorari ale preturilor cu 6-7% fata de 2007.

A crescut mult pretul berii la barurile de pe plaje, ca de exemplu in Turcia, unde o bere a ajuns la 3,50 euro, cu 48,9% mai mult decat anul trecut.

In Germania, pretul berii a ajuns la 2,85 euro, cu 33,8% mai mult decat in 2007. Cartofii prajiti (cipsurile) costa, in medie, in Franta, 3,45 euro, cu 54,7% mai mult decat in urma cu doi ani. In Germania, un sezlong costa cu 24,9% mai mult decat in 2006.

Si feriboturile percep sume suplimentare de cinci euro pentru adulti si jumatate din aceasta suma pentru copii.

S-au scumpit pana si cremele de protectie solara cumparate la fata locului. In Grecia, o astfel de crema costa cu 22,5% mai mult decat in 2006.

Cei care pleaca in vacanta ar trebui sa consulte mijloacele de informare in masa pentru a evita soselele prea aglomerate, pentru a economisi carburantul ce se pierde in cazul blocajelor in trafic, recomanda "Le Parisien".

Publicatia franceza aminteste si site-urile carbeo.com sau zagaz.com, care ofera informatii despre preturile la benzina.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#concediu, #scump, #benzina, #cazare, #litoral , #RCA
Comentarii
C
concideu
rank 1