Cele mai ieftine, dar si cele mai scumpe haine din lume

Duminica, 23 August 2009, ora 23:08
7769 citiri
Cele mai ieftine, dar si cele mai scumpe haine din lume

Cele mai ieftine haine din lume pot fi cumparate in Kuala Lumpur si Manila. Un trusou pentru femei, format din doua piese - sacou, fusta - ciorapi si o pereche pantofi la moda, costa, in medie, 120 dolari SUA.

Pentru doar putin mai mult, adica 205 dolari, tot acolo puteti cumpara un set de haine pentru barbati, care cuprinde un sacou, camasa, pantaloni, sosete si o pereche de pantofi.

Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu realizat de UBS, unul dintre liderii internationali din domeniul financiar.

Desi aproape din punct de vedere geografic de destinatiile mentionate, clientii din Tokyo, cea mai scumpa destinatie de cumparaturi din studiu - care a cuprins 73 de state din toata lumea - sunt nevoiti sa plateasca de sapte ori mai mult pentru acelasi set de haine.

Pretul mediu la nivel mondial pentru a ne imbraca cu un set complet de haine, precum cel mentionat, este de 500 dolari pentru femei si de 680 dolari pentru barbati. Singurele locuri unde barbatii platesc mai putin decat femeile pentru costumele lor sunt Cairo si Seul.

In Europa de Vest si America de Nord se gasesc cele mai scumpe haine atat pentru femei cat si pentru barbati. "Scoruri" mai mici, in medie, se intalnesc in Orientul Mijlociu, Oceania, Europa de Est si Asia.

Potrivit studiului UBS, de exemplu, in Bucuresti un set complet pentru femei, format din doua piese, sacou, fusta, ciorapi si o pereche pantofi costa, in medie, 300 dolari, iar un set pentru barbati - sacou, camasa, pantaloni, sosete si o pereche de pantofi- are un pret mediu de 370 dolari.

Conform studiului citat, din cele 73 de capitale analizate, doar in 9 se gasesc haine mai ieftine ca in Bucuresti, printre acestea aflandu-se Nairobi, Mumbai, Lima, Delhi sau Bogota.

Cel mai ieftine continente, pentru haine, sunt America de Sud si Africa. Dupa Tokyo, cele mai scumpe orase pentru imbracaminte pentru femei sunt Zurich, Geneva si Viena. La hainele pentru barbati, preturi mari se gasesc in magazinele din Tokyo, Oslo si Viena. Barbatii si femeile deopotriva pot economisi ceva bani daca se imbraca in Kuala Lumpur, Manila, Johannesburg si Mumbai.

Studiul a luat in calcul preturile la imbracaminte din marile retele comerciale, nu pe cele din mazinele de specialitate sau magazinele de moda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#studiu UBS haine, #cele mai scumpe haine, #shopping ieftin haine, #top orase cumparaturi , #RCA