Consiliul Concurentei verifica cresterile de preturi la carburanti

Marti, 23 Martie 2010, ora 17:17
1158 citiri
Consiliul Concurentei verifica cresterile de preturi la carburanti
Foto: Arhiva

Consiliul Concurentei (CC) ancheteaza cresterile de preturi la carburanti din ultima perioada, iar un rezultat al acestei anchete ar putea fi cunoscut in decursul acestui an, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurentei a precizat la Realitatea FM ca astfel de verificari sunt laborioase.

"Este o investigatie care dureaza de mult timp la noi, in care am colectat o serie de date", a spus Chiritoiu, ce a precizat ca spera ca in acest an sa se termine investigatia.

Chiritoiu a spus ca institutia sa este deschisa sa primeasca de la Asociatia Oamenilor de Afaceri eventuale dovezi concrete privind o intelegere de tip cartel la nivelul benzinarilor.

"Trebuie sa dovedim ca aceasta crestere de pret se datoreaza in urma unei intelegeri intre ei", a spus Chiritoiu.

Asociatia a acuzat public marile companii care produc si comercializeaza benzina si motorina ca au scumpit in mod nejustificat si concertat preturile, in scopul de a-si maximiza profiturile.

Bogdan Chiritoiu sustine ca sunt, poate, justificate suspiciunile privind cresterea artificiala a tarifelor carburantilor, dar pentru a dispune sanctiuni este nevoie de probe solide. In cazul in care intelegerea de tip cartel e dovedita, sanctiunile pot ajunge la milioane de euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#CC investigatii pret carburanti, #pret carburanti Romania , #RCA