Cum cumperi o masina in mod inteligent?

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 00:33
10647 citiri
Cum cumperi o masina in mod inteligent?
Foto: How Stuff Works

Ai strans ceva bani si te-ai gandit sa iti cumperi o masina. Perfect, insa iti dai seama ca nu este de ajuns. Trebuie sa ai grija la mai multe detalii atunci cand vrei sa achizitionezi un automobil. Afla in continuare care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti atunci cand vrei sa cumperi o masina.

Daca te gandesti, inainte de a merge pe la reprezentantele auto, la ceea ce vrei cu exactitate, vei economisi si timp si bani, te sfatuieste How Stuff Works. Chiar daca masinile sunt mai ieftine in aceasta perioada, trebuie sa explorezi toate optiunile pe care le ai.

Pentru a obtine vehicului dorit la un pret rezonabil, trebuie sa iti faci temele de acasa. Incepe cu elementele de baza. Decide cat de mult esti dispus sa oferi, inainte de a merge la o reprezentanta auto.

Daca nu ai bani lichizi si faci imprumut, gandeste-te foarte bine daca iti vei putea plati la timp rata si la cresterea dobanzii. De asemenea, gandeste-te ca va trebui sa platesti un avans.

Dupa ce ai rezolvat problema banilor, aduna cat mai multe informatii cu privire la vehiculele care se incadreaza in suma ta. Brosurile auto si site-urile specializate iti pot oferi detalii importante.

Nu te duce la o singura reprezentanta auto, mergi la mai multe si intreaba daca poti sa testezi masinile. Nu te grabi. Stabileste o perioada de timp pe care sa o petreci doar testand.

Fii un cumparator inteligent! Ai grija ca pe lista ta sa ramana cel mult trei modele, care se potrivesc cerintelor tale.

De asemenea, intereseaza-te inainte care este pretul acestor masini in mai multe locuri. Nu trebuie sa alegi direct reprezentanta unde este mai ieftina, pentru ca cele mai scumpe iti pot oferi si altceva pe langa masina.

Daca iti doresti neaparat un vehicul, dar reprezentanta respectiva nu il are, intreaba daca il au la alta filiala. Nu arata ca esti nerabdator si "indragostit" de acel model, pentru ca poti deveni vulnerabil.

Fii atent la reduceri sau stimulentele materiale. Este posibil sa gasesti modele alese de tine la reduceri, trebuie doar sa cauti atent.

Aminteste-ti ca aceste reduceri sau stimulente materiale vin direct de la producator, nu de la dealer, asa ca nu o lua pe o favoare din partea lui.

De asemenea, rolul dealerului este important. Daca un dealer te face sa te simti incomod, mergi in alta parte. Cumpararea unei masini ar trebui sa fie o experienta placuta, asa ca alege un dealer care contribuie la asta. Te poti interesa la cunoscuti si sa afli despre experientele lor cu distribuitorii.

Fii un negociator puternic. Atunci cand negociezi cu un dealer este bine sa purtati discutia unde intr-un spatiu deschis, este mai putin intimidant. Ofera un pret mai mic sau normal ca acela al masinii si spune-i vanzatorului ca daca accepta o sa inchei afacerea pe loc.

De cele mai multe ori vanzatorul va spune un pret mai mare ca al tau. Tu continua negocierea oferind un un pret mai mare decat cel initial, insa mai mic decat al lui. La un moment dat o sa ajungeti la un acord.

Daca vrei sa scapi de reprezentanta auto, poti apela la un broker auto care lucreaza cu mai multe reprezentante si cumpara automobile in numele clientilor.

De asemenea, poti apela la Internet. In aceste zile multe etape din cumpararea unui automobil s-au "mutat" pe Internet. Poti face tururi virtuale printr-o masina, poti afla de foarte multe oferte intr-un timp mai mic si poti stabili mult mai repede testele masinilor.

Dupa ce ai stabilit toate detaliile si ai ajuns la semnarea contractului, ai foarte mare grija si citeste-l foarte atent. Fii atent la micile capcane ce se pot regasi in contract.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#sfaturi achizitionare masina, #reprezentanta auto oferte, #oferte dealeri autor , #RCA