Cum puteti evita cheltuielile in exces pentru cadourile de Craciun

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 18:07
1861 citiri
Cum puteti evita cheltuielile in exces pentru cadourile de Craciun
Foto: Daylife

Sezonul de cumparaturi pentru Craciun a inceput deja, magazinele avand o multime de trucuri pentru a ne face sa achizitionam mai mult decat avem nevoie sau decat ne permitem.

Printre acestea se numara crearea unei atmosfere deosebit de placute, care sa determine clientii sa intre in spiritul Sarbatorilor, dar si asezarea produselor in magazin. Potrivit studiilor, clientii au tendinta sa o ia la dreapta cand intra intr-un magazin, prin urmare cele mai scumpe produse sau cele cu marja cea mai mare de profit, vor fi asezate pe dreapta.

Insa puteti evita cheltuielile excesive, urmand cateva sfaturi ale specialistilor de la Investopedia:

Nu platiti prea mult pentru posta

Daca va faceti cumparaturile online, fiti atenti la costurile pentru transport. Daca asteptati pana in ultima zi, aceste costuri va fi mult mai mari, avand in vedere ca trebuie sa ajunga la destinatie foarte repede.

Unele site-uri ofera transportul gratuit in anumite regiuni sau pentru o comanda peste o anumita valoare.

Cautati cel mai bun pret

Multi nu reusesc sa gaseasca cele mai bune preturi, nu din cauza faptului ca nu incearca sa faca acest lucru, ci pentru ca nu stiu unde sa caute.

Daca faceti shopping online, comparati intai preturile de pe mai multe site-uri. Daca preferati sa va duceti la cumparaturi in magazine, trebuie sa stiti ca produsele cu preturile cele mai scazute se gasesc in spate, unde putina lume ajunge. La intrarea in magazin veti gasi, cel mai adesea, produsele mai scumpe.

Nu in ultimul rand, produsele la reducere pot fi ascunse printre randuri, puse pe rafturi din spate, aranjate intr-un mod mai putin atractiv, pentru a nu atrage atentia.

Nu cheltuiti sume similare pentru toata lumea

Bugetul alocat cumparaturilor de Craciun poate fi usor depasit daca veti incerca sa luati acelasi numar de cadouri, de valori similare pentru toata lumea. Achizitionarea unui dar in ultima zi, doar pentru a egaliza situatia cadourilor, va costa mai mult decat merita.

Important este sa va ganditi la ce isi doreste fiecare persoana de pe lista si sa luati un cadou care le va face placere, chiar daca este ceva mai ieftin.

Nu cumparati daruri ce necesita cheltuieli ulterioare

Daca oferiti cuiva certificate de cadouri, aveti grija sa aiba o valoare destul de mare pentru a-si putea cumpara ceva fara sa fie nevoit sa adauge bani.

De asemenea, ganditi-va la ce posibilitati are persoana careia ii oferiti cadoul. De exemplu, daca ii dati cadou rachete de tenis, ganditi-va daca persoana respectiva va dori sa plateasca pretul pentru accesul la un teren de tenis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#cumparaturi Craciun, #cumparaturi exces Sarbatori , #RCA