Dobanzile preferentiale la depozite ar putea fi plafonate

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 09:36
2085 citiri
Dobanzile preferentiale la depozite ar putea fi plafonate

Lipsa lichiditatilor din piata a intensificat lupta pentru atragerea depozitelor, bancile comerciale ajungad sa promita clientilor mai instariti randamente mult peste cele oferite clientilor obisnuiti la ghiseu.

Pentru protejarea clientilor, in interiorul Asociatiei Romane a Bancilor se vorbeste deja de o plafonare, intre anumite limite, a dobanzilor platite deponentilor, descurajandu-se astfel supralicitarea din partea bancilor, scrie Romania Libera.

Aceasta masura se impune in conditiile in care statul nu garanteaza depozitele populatiei sau firmelor care si-au negociat, in cazul sumelor mari, rate de dobanda cu mult peste cele standard, daca se dovedeste ca au contribuit la agravarea situatiei financiare a bancii.

Cei care dispun de cel putin 75.000 lei pot obtine, tratand direct cu departamentul de trezorerie al bancii, un randament chiar si cu 8% mai mare decat cel oferit clientilor de mici dimensiuni. Un exemplu este Alpha Bank, institutie care ofera o dobanda anuala de 23% la doua luni, in cazul depozitelor de asemenea dimensiuni, fata de 15% cea mai buna oferta de ghiseu.

La randul sau, Banca Transilvania iii premiaza pe cei care isi conving prietenii sa devina deponenti cu un bonus de 0,5% din depozitul deschis de acestia, in limita a 600 lei, cu conditia ca sumele nou-introduse sa fie de minimum 20.000 lei, 5.000 euro sau 7.000 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#dobanzi preferentiale, #depozite bancare, #atragere economoo, #banci comerciale , #RCA