Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fa economie la benzina invatand sa conduci "verde"

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 11:41
3237 citiri
Fa economie la benzina invatand sa conduci "verde"
Foto: Arhiva

Exista mai multe mijloace prin care poti face economie la benzina si multe dintre ele au ca rezultat si grija pentru mediul inconjurator. Ceea ce inseamna ca iti poti folosi inteligent masina, pentru tine si pentru mediu.

Daca rotile masinii sunt umflate la presiunea potrivita si economia de benzina va fi mai mare. In acelasi timp, si anvelopele vor avea o viata mai lunga. Studiile au aratat ca atunci cand pneurile au o presiune sub cea normala, consumul de benzina este mai mare, sustine site-ul de sfaturi ecologice thedailygreen.

Daca mergi la cumparaturi sau ai treaba prin oras, nu departe de casa, lasa masina si mergi pe jos. Faci si economie si este si sanatos. Astfel, reduci si emisiile de dioxid de carbon.

Nu mai incerca sa-ti speli singur masina, in spatele blocului. Profesionistii sunt mai rapizi si consuma mai putina apa decat tine. De data aceasta nu faci economie la bani, dar faci la apa.

Mergi in vacante mai aproape de casa. Nu numai ca este mai ieftin, dar poate fi foarte placut sa descoperi locuri minunate. Eviti si haosul din aeroport si riscul de ramane fara bagaje la destinatie.

In lunile de vara, cand vremea devine caniculara, cel mai bine este sa parchezi la umbra. Asa scade cantitatea de combustibil care se evapora si nici nu mai ai nevoie sa folosesti aerul conditionat la capacitate maxima cand pornesti apoi la drum. Nu uita sa folosesti parasolarele pentru geamuri, ele ajutand la mentinerea unei temperaturi scazute in interiorul masinii.

Tot in timpul verii, incearca sa alimentezi cu benzina dimineata sau seara, pentru ca, la temperaturi ridicate, benzina se evapora in atmosfera.

De cate ori ai posibilitatea, lasa masina acasa si apeleaza la bicicleta. Faci sport, faci economie la benzina si nu mai poluezi.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#sfaturi ecologice masina, #sfaturi consum redus benzina, #economie benzina ecologie , #RCA