Finantele au publicat tarifele maximale la RCA: Iata cat vei plati

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 12:43
23551 citiri
Finantele au publicat tarifele maximale la RCA: Iata cat vei plati
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Finantelor a publicat lista tarifelor RCA, dupa ce ASF a stabilit preturile maxime in cazul politiei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Astfel, la autoturisme, prima maxima variaza intre 547 lei si 3.087 lei in functie de capacitatea cilindrica a masinii si varsta soferului.

Ca un exemplu, un sofer de pana in 25 de ani care conduce o masina a carei capacitate cilindrica este intre 1401-1600 cmc va plati un RCA de maximum 1.166 de lei.

In schimb, un sofer cu varsta cuprinsa intre 41-50 de ani va plati pentru acelasi tip de masina un RCA maxim de 721 de lei.

La autovehicule pentru transport de marfa RCA costa intre 749 lei si 2.979 lei, la persoane fizice.

In cazul firmelor, prima maxima la autoturisme este cuprinsa intre 885 lei si 1.285 lei, iar la autovehicule de marfa intre 943 lei si 7.534 lei, pentru un camion de peste 16 tone.

In cazul autovehiculelor de transport de persoane, cel mai mult ar costa o polita pentru un autocar cu o capacitate de peste 40 de locuri, unde prima maxima a fost stabilita la 6.600 de lei.

Vezi aici lista tarifelor RCA in varianta pusa in dezbatere de Ministerul Finantelor

Amintim ca ASF a stabilit tarife maxime la politele de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, pentru urmatoarele sase luni dupa numeroase proteste ale transportatorilor nemultumiti de preturile tot mai mari.

Guvernul a dorit, astfel, sa instituie un mecanism de control al pietei urmand ca, in cazul in care nivelul maxim stabilit este depasit de asiguratori, acestia vor fi amendati cu pana la 50.000 de lei.

Legat de aceste plafoane stabilite de ASF au existat discutii ca, desi acum transportatorii sunt avantajati, preturile cresc pentru proprietarii de masini mici.

A.S.

Cresc amenzile pentru șoferii care nu au poliță RCA și dispare asigurarea auto pe o lună
Cresc amenzile pentru șoferii care nu au poliță RCA și dispare asigurarea auto pe o lună
Amânarea legii RCA se încheie, odată cu votul final în Senat, luni, 25 martie. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a introdus noi reglementări în lege, de la o creștere...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#lista preturi RCA, #tarife RCA, #asigurare obligatorie RCA pret mic , #RCA