Franta va renunta la prima de casare

Luni, 13 Iulie 2009, ora 15:57
923 citiri
Franta va renunta la prima de casare
Foto: Le Monde/AFP

Franta se pregateste sa renunte la prima de casare, potrivit ministrului Industriei, Christian Estros.

"Prima de casare nu va putea fi mentinuta la infinit. Trebuie sa avem un plan pentru o oprire progresiva a sa, ne ocupam de acest aspect", a declarat Estrosi, pentru publicatia Les Echos, fara sa ofere un termen limita.

El a adaugat ca trebuie sa se asigure ca producatorii auto nu se multumesc cu a scapa de stocurile acumulate, ci dau drumul la productie. "Mi se spune ca sunt pline carnetele de comanda, insa dealerii nu pot livra, pentru ca productia nu tine pasul", a explicat ministrul.

Directorul executiv al companiei Renault, Carlos Ghosn, a declarat ca isi doreste ca prima de casare sa se faca gradual, in toate tarile care au implementat acest sistem, prin intermediu caruia clientii primesc o anumita suma din partea statului, in momentul cand schimba o masina veche cu una noua.

In Franta, prima de casare a fost implementata in decembrie 2008, iar programul ar trebui sa se deruleze pana pe 31 decembrie 2009.

Prima de casare a permis o atenuare a scaderii vanzarilor auto cu aproximativ 12 - 13%, in aproapte toate tarile europene care au avut un program "Rabla".

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#prima casare Franta, #renuntare prima casare , #RCA