Masinile second-hand, mai ieftine decat in Germania

Luni, 08 Februarie 2010, ora 08:56
10522 citiri
Masinile second-hand, mai ieftine decat in Germania

Micii negustori de masini la mana a doua se vad nevoiti, dupa un an 2009 slab, sa inceapa noul an cu un val de discounturi, ca sa se scape de stocurile de masini.

"Pretul din targ este oricum cu minimum 5% sub pretul din Germania, insa la negociere ajungi sa mai dai 10% jos din ce scrie pe parbriz", a declarat pentru Gandul Florin Parvu, patronul Autovit.

El a mai spus ca, in ultimele luni, in targul auto de la Vitan a patruns in forta o noua categorie de vanzatori de masini: firmele de leasing care nu mai stiu cum sa scape de flotele de automobile confiscate de la clientii care nu si-au mai platit ratele.

"Sunt vreo doua sau trei firme de leasing care au flota mare, de zeci de masini pe care le-au retras de la cei care n-au mai platit ratele si au cerut sa le rezervam cate 5-8-10 locuri in Autovit. Au dorit sa intre pe piata second-hand in asa fel incat sa le vanda la clienti in mod direct, nu sa astepte sa vina clientul la ei", a declarat patronul Autovit.

El a precizat ca firmele de leasing isi expun in targ numai modelele care se vand mai usor, iar restul masinilor sunt tinute in propriile parcuri auto, situate in comunele limitrofe Bucurestiului.

Aceste autoturisme le sunt insa prezentate vizitatorilor Autovit sub forma de poze, in cataloage.

Ca sa nu-si piarda expozantii din targ, patronul Autovit a redus in 2009 taxele cu 20-40%, iar pe timp de iarna cu 50%. Mai mult, cei care isi expun masina trei weekenduri consecutive la Autovit, a patra oara au locul gratis, oferta din partea casei.

Discounturile acordate pentru chirii in 2009 i-au scazut cifra de afaceri a Autovit cu 30-35%, dar i-au conservat numarul de chiriasi expozanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#masini second hand ieftine, #masini ieftine Germania, #targ auto second hand , #RCA