Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Misu Negritoiu, somat sa-si dea demisia de la conducerea ASF: Scandal si amenintari cu sesizari la DNA

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 13:03
6778 citiri
Misu Negritoiu, somat sa-si dea demisia de la conducerea ASF: Scandal si amenintari cu sesizari la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Misu Negritoiu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a fost somat de deputati si de reprezentantii transportatorilor sa-si dea demisia pentru modul dezastruos in care a gestionat situatia legata de pretul politelor RCA.

El este audiat, miercuri, in Comisiile de buget si de transporturi din Camera Deputatilor, in conditiile in care Guvernul este pe cale sa adopte o ordonanta de urgenta care sa rezolve problemele asigurarilor auto obligatorii.

Seful ASF a explicat ca situatia este mai veche si dateaza din 2007, atunci cand Romania a trebuit sa liberalizeze piata, potrivit normelor europene.

"In 2010, politele se vindeau cu 50% sub costuri", a afirmat Negritoiu. In urma acestui comentariu, deputatul PSD Catalin Radulescu, din Comisia de transporturi, a spus ca ASF recunoaste ca a permis ca firme mari sa intre in faliment, practicand preturi de dumping, doar pentru a-si putea sefii institutiilor creste salariile.

Radulescu a spus ca vorbeste in numele "prostilor alora" care i-au trimis pe deputati in Parlament si ca ar trebui sa ceara si sesizari la DNA, pentru ca ASF a tolerat firme straine in dauna capitalului romanesc.

"Ar trebui sa vi se faca sesizare toti la DNA ca sa va controleze modul cum discretionar ati lucrat impotriva capitalului romanesc, controland la sange firmele romanesti si necontroland firmele straine (...) Asta e reprosul pe care vi-l facem noi, reprezentantii prostilor alora care ne trimit pe noi in Parlament", a mentionat deputatul PSD.

El a criticat si datele prezentate de Negritoiu cu privire la situatia actuala a politelor RCA. "Suntem toti colegi cu anumita expertiza si povestile nemuritoare le ascultam cand eram mici, domnule Misu Negritoiu, nu le mai ascultam astazi. Diferentele dintre ceea ce spuneti dumneavoastra si ce spun reprezentantii oamenilor sunt atat de mari, incat sunt greu de digerat si nu le mai putem digera. Si mie imi pare rau ca v-am votat (...) Cel putin pe mine m-ati deceptionat", a spus Radulescu.

Deputatii si transportatorii i-au cerut demisia

Social-democratul i-a cerut demisia lui Misu Negritoiu. Acelasi lucru l-a facut si deputatul PNL Andreea Paul. "Va rog, domnule presedinte, sa va depuneti demisia, iar daca nu o veti face voi cere ancheta parlamentara", a spus ea, la finalul unui discurs critic la adresa lui Negritoiu.

Parlamentarul PNL l-a acuzat pe seful ASF ca ii trateaza pe deputati ca pe niste "pacalici", prezentand date false. "Ne spunea la un moment dat domnul presedinte ca a crescut gradul de cuprindere. Am marea rugaminte sa nu ne luati totusi de pacalici aici, pentru ca sunt specialisti in aceasta sala. A crescut gradul de inmatriculare a vehiculelor si nu, din pacate, gradul de cuprindere pe care l-ati indicat dumneavoastra", a spus Andreea Paul.

Audierea sefului ASF continua la ora transmiterii acestei stiri, urmand ca Negritoiu sa raspunda in final intrebarilor parlamentarilor. Alaturi de Negritoiu, au venit in Parlament si reprezentanti ai ANAF, precum si seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

La randul lor, sase patronate din transporturi cer Parlamentului sa-l demita pe presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, pentru modul in care a administrat piata asigurarilor RCA.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Misu Negritoiu scandal demisie, #demisie Misu Negritoiu , #RCA