Ouale din Romania contin hormoni de crestere

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 09:22
4837 citiri
Ouale din Romania contin hormoni de crestere

Peste 90% din ouale care se gasesc in supermarketurile din Romania contin hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, ele provenind de la gainile crescute in baterii.

Pentru a ne fi mai usor sa le identificam, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca aceste oua au inscriptionat, langa termenul de valabilitate, cifra trei, informeaza Gandul.

Conform reglementarilor Uniunii Europene (UE), in functie de modalitatea de crestere a pasarilor, toate produsele avicole au mentionate pe ele, o cifra de la unu la trei, care ne ofera informatii cu privire la calitatea produsului.

Exista patru categorii de oua care, potrivit reglementarilor UE, pot fi comercializate. Astfel, prima cifra a codului (3, 2, 1 sau 0) precizeaza calitatea oului, iar urmatoarele cifre reprezinta codul de producator.

Concret, ouale marcate cu cifra trei sunt oua care provin de la gaini crescute in sistem industrial gen baterie.

Ouale marcate cu cifra doi sunt de la gaini crescute pe sol, iar produsele avicole inscriptionate cu cifra unu provin de la pasarile crescute in aer liber. Cele mai sanatoase sunt ouale cu cifra zero, adica cele ecologice, bio sau organice.

Profesorul Mencinicopschi atrage atentia ca ouale marcate cu cifra 3 nu sunt bune pentru sanatate, iar riscurile sunt mai mari la copiii si batranii care consuma aceste produse avicole, precum si la persoanele sedentare ori la femeile aflate la menopauza.

Vestea buna este ca, peste trei ani, ouale cu cifra trei vor fi interzise de pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#oua hormoni crestere, #oua nocive sanatate, #oua hormoni stres , #RCA