Pretul cerealelor a crescut cu 20%

Marti, 10 Februarie 2009, ora 16:21
1851 citiri
Pretul cerealelor a crescut cu 20%

Pretul cerealelor s-a majorat cu aproximativ 20% de la inceputul anului si in luna februarie se asteapta alte majorari de 10% in comparatie cu pretul mediu din 2008, a declarat, Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

"Pretul cerealelor este in prezent intr-un trend crescator normal, specific fiecarui an, inregistrand o crestere de circa 20% pana in prezent, iar pana la sfarsitul lunii februarie sau inceputul lui martie, se va majora cu inca 10%", a spus presedintele LAPAR, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, cresterea preturilor se datoreaza scaderii stocurilor de cereale si, in principal, a cerealelor de calitate.

"De la inceputul anului, preturile crealelor au inceput sa creasca, astfel pretul graului a crescut de la 0,4 lei la sfarsitul anului trecut la 0,5 lei si chiar 0,54 lei in prezent, pretul porumbului a crescut de la 0,35 lei la 0,42-0,44 lei pe kilogram, iar kilogramul de orz s-a scumpit de la circa 0,35 lei pana la 0,44 lei", a explicat Adrian Radulescu.

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu a mai spus ca nu va mai avea loc nicio scumpire in acest an, mentionand ca piata europeana este echilibrata in productia de cereale.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#piata europeana cereale, #grau majorare pret, #crestere pret cereale, #scumpiri 2009 , #RCA
Comentarii