Prima zi din campania "Marea Debarasare" pe 2010

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 13:15
1924 citiri
Prima zi din campania "Marea Debarasare" pe 2010
Foto: agenda.ro

Campania "Marea Debarasare" initiata de Ministerul Mediului continua si in acest an, sambata 9 ianuarie fiind prima zi in care romanii sunt invitati sa scape in mod civilizat de deseurile electrice si electronice.

Colectarea acestor tipuri de deseuri se va face in toate localitatile cu peste 20.000 de locuitori, unde societatile de salubritate vor ridica din fata locuintelor, incepand cu orele 10.00, toate aparatele electrice, electronice si electrocasnice defecte.

Potrivit reprezentantilor ministerului Mediului, fiecare roman poate scoate in fata locuintei sau in locurile anuntate de primarii aparate de uz casnic, echipamente informatice si de comunicatii, aparatura uzata sau defecta de iluminat, deseurile urmand sa fie preluate si transportate spre punctele de colectare.

Toate cantitatile de DEEE colectate sunt preluate de asociatiile producatorilor de echipamente electrice si electronice, care asigura si supervizeaza procesul de preluare, transport, dezmembrare, tratare si reciclare, astfel incat, in final, DEEE-urile sa devina inofensive pentru mediul inconjurator.

Procesul de reciclare consta in dezmembrarea manuala sau automatizata a DEEE-urilor, in sortarea si tratarea acestora si, in final, in reintroducerea in circuitul de fabricatie a materiilor prime.

Organizatorii pun la dispozitie celor interesati un numar TelVerde gratuit - 0800.888.666, ce poate fi apelat pentru a se solicita informatii suplimentare legate de campanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#marea debarasare 2010, #colectare deseuri electrice electronice, #echipamente electrice defecte , #RCA
Comentarii