Ziare.com

Problemele izolarii termice a locuintelor

Joi, 11 Februarie 2010, ora 08:35

   

Problemele izolarii termice a locuintelor
Statul subventioneaza prea generos reabilitarea termica, in detrimentul unei educatii corecte a populatiei, este de parere Emilia Cerna Mladin, presedinta Asociatiei Auditorilor Energetici din Romania.

Totodata, ea afirma ca nu este de acord cu faptul ca anumite primarii au plusat electoral in aceasta directie, informeaza Evenimentul Zilei.

"In alte tari statul nu a bagat bani in reabilitarea unei proprietati private. La noi, la inceput, asociatiile de locatari nu au vrut. Unele chiar s-au retras din program dupa ce ministerul platise proiectele. Acum se imbulzesc, sunt prea multe solicitari in raport cu fondurile. Dar n-ar vrea sa dea nici macar a cincea parte din costul de executie, ceea ce e foarte putin", crede Mladin.

Presedinta Asociatiei Auditorilor Energetici din Romania a mai declarat ca nu are dubii ca programul e atins de coruptie, "ca doar se petrece in Romania".

"S-au castigat licitatii in care o firma se angaja sa auditeze 80 de blocuri intr-o saptamana-doua. Nu se poate face asa ceva. Auditatea unui bloc ia cel putin zece zile, unele nu au RLV-uri. Cele mai multe blocuri nu au carte tehnica. 80 de blocuri poti sa le faci cel mai repede in doua luni. S-au dat astfel lucrari in mod discretional", spune Mladin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

stiu cazuri cand s a platit de catre stat o suma dubla

pt termoizolare.apoi plusul se imparte intre executant si cei care au alocat banii.

 

Doamna Mladin...

...ce legatura are una cu alta?
De fapt pe matale nu te doare faptul ca statul plateste ci faptul ca autoritatile fac licitatii trucate. Asta nu are nici o legatura cu reabilitarea in sine.
Si, daca ai probe despre astfel de licitatii, de ce nu le trimiti procurorilor? Sau presei?

 

etete...

e si dumneaei cineva ... trebuia sa vorbeasca strict profesional dar ,,ie" suparata ca au sarit-o de la ,,plus valoarea"...o firma liciteaza si se angajaza cum crede ea ca poate sa onoreze contractele , nestiind madama ce ,,mina' de lucru are firma x... asa ca poate folosi 20 de echipe complexe , cite una pt fiecare bloc ... cit priveste faptul ca ea ca cetatean este revoltata ca ,,statul da la privati si nu invers", sa inteleaga cerebelul ei micut ca ,,proprietarii beneficiari, in majoritate, sunt pensionari amariti sau saraci care nu pot sa economiseasca pt remedierea constructiilor care au fost cindva omologate si de dumneaei cind era secretar in CC...rezulta ca toti fostii... sunt bine de tot si acum...
..,,ea afirma ca nu este de acord cu faptul ca anumite primarii au plusat electoral in aceasta directie, ""...de ce nu a luat pozitia asta atunci, pe loc ? se vrea si dumneaei un fel de haiduc ...

Stimabile

Stii cati auditori energetici sun in Romania ?Stiti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pt a obtine atestatul?Nu iei pe unul din Piata Matache si il pui sa faca un audit!daca nu stii mai bine TACIPlatforma pentru solutionarea online a litigiilor