Ziare.com

Roaming mai ieftin incepand de miercuri, 1 iulie

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 10:02

   

Roaming mai ieftin incepand de miercuri, 1 iulie
Incepand de miercuri, 1 iulie, in UE, un mesaj scris trimis din strainatate costa cel mult 0,11 EUR, aproximativ de trei ori mai putin decat media precedenta din UE de 0,28 EUR (fara TVA).

Pretul unui apel efectuat in roaming intr-o alta tara UE nu trebuie sa depaseasca 0,43 EUR pe minut, iar pretul unui apel primit in roaming nu trebuie sa depaseasca 0,19 EUR pe minut.

Apelurile efectuate in roaming vor fi facturate la secunda, dupa primele 30 de secunde, si nu la minut, in timp ce apelurile primite in roaming vor fi facturate la secunda incepand cu prima secunda.

Conform asteptarilor, toate aceste masuri vor reduce tarifele in roaming pentru consumatorii europeni cu inca 60% si vor creste gradul de utilizare a telefoniei mobile.

Primele reglementari UE privind apelurile in roaming au fost adoptate in 2007 si au vizat reducerea costului pentru apelurile de voce efectuate in roaming cu 70%.

Citeste mai multe despre roaming ieftin reglementari UE
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1450 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Salariile se iau in functie de profit

Orange in austria ,de un an practica tariful 25 Euro lunar si 1.000 minute gratis in EU(0,025 centi minutul egal 0,1Ron minutul nu 0,11 cent minutul,de 11 ori mai mult decit in EU).La Romania nu se aplica,noi avem alte legi si astea impotriva poporului.De ce nu pun problema alesi poporului de ce la noi e mai scump tariful decit in tari cu salariul de 10 mai mare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor