Romanii au dat buzna in mall-uri, de Paste

Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 15:12
1223 citiri
Romanii au dat buzna in mall-uri, de Paste
Foto: Agenda

Numarul persoanelor care aleg sa mearga in mall-uri creste cu 10% in perioada Pastelui, cele mai vizitate fiind magazinele cu imbracaminte, restaurantele, dar si supermarketurile, au declarat reprezentantii mai multor centre comerciale din Capitala.

"Ca in fiecare an, perioada sarbatorilor de Paste marcheaza o evolutie pozitiva a traficului in ambele centre comerciale (Bucuresti Mall si Plaza Romania n.r.), fapt datorat, pe de o parte, specificului perioadei si, pe de alta parte, eforturilor noastre de a organiza evenimente atractive, care vin in intampinarea dorintelor clientilor", au declarat reprezentantii dezvoltatorului imobiliar Anchor Grup, care detine centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall.

De asemenea, reprezentatii centrului comercial Liberty Center se asteapta ca in perioada sarbatorilor pascale sa inregistreze o crestere cu 10% a numarului vizitatorilor, comparativ cu o perioada obisnuita din an.

"In perioada premergatoare Pastelui, traficul inregistreaza valori mai mari decat intr-o perioada obisnuita a anului, in ideea in care toti trebuie sa realizeze cumparaturi pentru aceasta sarbatoare", au declarat oficialii City Mall.

Potrivit reprezentantilor centrelor comerciale, vizitatorii mall-urilor se indreapta in special catre magazinele de imbracaminte si incaltaminte, catre cele de accesorii si bijuterii, dar si catre supermarketuri. De asemenea, sunt cautate in aceasta perioada si restaurantele, cafenelele si zonele de divertisment din mall-uri.

"In aceasta perioada a anului clientii cauta cadouri de Paste si se orienteaza spre imbracaminte, incaltaminte, cosmetice, dar si spre bijuterii si accesorii", a spus Marius Barbu, director de dezvoltare retail in cadrul companiei irlandeze Mivan Development, care a dezvoltat proiectul Liberty Center din Bucuresti.

Cu toate acestea, oficialii mall-urilor spera ca in acest an vanzarile sa ajunga nivelul celor din perioada similara a anului trecut.

"Tinand cont de situatia economica actuala si de faptul ca piata de retail a scazut comparativ cu anul trecut este de asteptat ca vanzarile, in perioada Pastelui, sa nu fie la nivelul la care comerciantii ar dori, dar noi suntem optimisti ca se vor incadra in limita anului 2009", au explicat reprezentantii City Mall.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#clienti mall Paste, #crestere vanzari Paste , #RCA