Romanii au schimbat aproape 5.000 de rable, pana pe 14 iulie

Joi, 16 Iulie 2009, ora 13:25
673 citiri
Romanii au schimbat aproape 5.000 de rable, pana pe 14 iulie

Programul Rabla se deruleaza in conditii bune, iar pana pe 14 iulie au fost date 4.737 de masini in cadrul celei de-a doua etape, a declarat, joi, Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Pana in 14 iulie, deja s-au facut 4.737 de unitati. In prima etapa s-au vandut 17.000 din 20.000 de unitati", a declarat Nemirschi, la Antena 3.

Dupa prima tragere din etapa a doua, ce a avut loc in luna iunie, romanii au semnat note de acceptare pentru 3.513 masini, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Proprietarii de masini pot lua mai multe prime de casare incepand cu aceasta etapa, care se deruleaza de la 1 iunie pana la 31 august, pentru casarea mai multor masini cu o vechime de peste 10 ani.

Prima de casare este de 3.800 lei, iar diferenta pentru achizitionarea unui autovehicul nou poate fi platita inclusiv prin credit bancar sau leasing financiar, potrivit noilor reglementari.

Potrivit unui Ordin publicat luni in Monitorul Oficial, bugetul alocat pentru persoane fizice in cadrul programului Rabla a fost redus cu 38 milioane lei, pana la 190 milioane lei, ca urmare a admiterii firmelor in program, pentru care s-a constituit un buget separat cu suma redistribuita.

Ordinul mai stipuleaza ca producatorii de autoutilitare usoare, de pana la 3,5 tone, pot depune pana pe 15 august cereri de inscriere pentru participarea la a treia etapa a programului, care incepe la 1 septembrie.

Tot din ultima etapa, care se va derula pana pe 11 decembrie, vor putea beneficia de prime de casare si firmele.

Potrivit ordinului, bugetul stabilit pentru etapa a treia este de 38 milioane lei, care poate fi suplimentat cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau diminuat cu suma accesata in avans in etapa a doua.

In prima etapa a programului, care s-a desfasurat in intervalul 20 martie - 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme, suma distribuita fiind de de 43.863.400 lei, potrivit datelor revizuite ale AFM.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#programul Rabla 2009, #masini rabla 2009, #Nemirschi Rabla , #RCA