Secretul cumparatorului destept

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 12:40
3700 citiri
Secretul cumparatorului destept

Cumparaturile de Sarbatori pot fi o adevarata placere daca se intocmeste o lista de prioritati si se cunoaste oferta magazinelor.

Se vor evita astfel cheltuielile pe ultima suta de metri care dau bugetul peste cap si se evita aglomeratia din magazine, scrie Adevarul.

Pentru Craciun trebuie luate in calcul cheltuielile pentru masa festiva, cadouri si produsele de curat. Unele cumparaturi, cele neperisabile sau cu termen de garantie mare, pot fi facute inca de de pe acum pentru a nu uita cumpararea unor lucruri care aparent nu au foarte mare importanta.

In Romania, producatorii si retailerii scumpesc produsele destinate sarbatorilor in loc sa practice discounturi ca in alte tari.

Indiferent de cat de mare este bugetul personal, nu dati banii pe produse inutile.

"De cele mai multe ori, cumparam lucruri absolut inutile, doar pentru ca suntem momiti de asa-zisele promotii ale magazinelor, dar si pentru ca vrem sa punem in cos la fel de multe produse pentru care si ceilalti romani stau la coada unui hipermarket", spun psihologii.

Platiti facturile scadente la utilitati, ratele la banca si puneti si o suma de bani deoparte pentru cheltuieli neprevazute, inainte de a pleca la cumparaturi. Nu uitati sa va alocati bani si pentru iesirile cu prietenii sau rudele in aceasta perioada.

Timpul se dovedeste uneori chiar mai pretios decat banii. Cel mai bine e sa stiti din timp programul marilor magazine, al pietelor, orele de varf - tocmai pentru a alege perioadele cele mai putin aglomerate.

Carrefour a anuntat deja "nocturne de Sarbatori", in zilele de 4, 5, 20, 21 si 22 decembrie magazinele fiind deschise pana la ora 24.00.

De asemenea, Real hypermarket va avea program non-stop in toate magazinele din tara intre 12 si 24 decembrie, dar si un program scurt pe 24 si 31 decembrie.

Pentru cadouri speciale, vizitati in Bucuresti, targul "D'alle Mosului", deschis pana pe 24 decembrie la Sala Dalles, dar si la Suveniruri, Targul de Craciun, organizat la Romexpo incepand de maine si pana pe 7 decembrie.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#cumparaturi sarbatori, #masa festiva, #cheltuieli, #planificare, #program supermarket , #RCA