Tot mai multi romani au plecat in vacanta peste hotare

Joi, 28 August 2008, ora 07:27
1357 citiri
Tot mai multi romani au plecat in vacanta peste hotare

Numarul turistilor romani care au plecat in strainatate in acest an a crescut cu pana la 25%, fata de 2007, iar in topul destinatiilor preferate de acestia s-a aflat, la fel ca in ultimii ani, Grecia.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), desi se mentine inca in fruntea clasamentului locurilor preferate de romani pentru vacanta, cel mai mare perdant al sezonului este Bulgaria, care "scade incet, dar sigur", in favoarea altor destinatii.

"Este ultimul an cu cresteri spectaculoase - treptat, piata se asaza si numarul turistilor nu va suferi variatii la fel de mari", estimeaza Traian Badulescu, purtator de cuvant ANAT, citat de Evenimentul Zilei.

Turcia insa, a oferit cele mai multe surprize: s-a vandut excelent, dar nu asa cum se asteptau unii operatori. Astfel, cei care au vandut Antalya alaturi de alte destinatii au avut succes, in timp ce agentii care au mizat excesiv pe acesta destinatie, au fost dezamagiti.

Grecia a ramas preferata romanilor pentru ca ofera situri arheologice, cadru natural, dar si o paleta larga de oferte turistice - exista insule luxoase, dar si unele cu preturi moderate.

In acelasi timp, Bulgaria ramane cea mai accesibila destinatie pentru ca este aproape de casa si are cel mai bun raport pret-calitate.

Cererea pentru Tunisia a fost mare la sfarsit de vara-inceput de toamna, cand preturile sunt mai accesibile, spun specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#vacanta, #Grecia, #turisti, #romani , #RCA