Transportatorii, infuriati de costul RCA: Ameninta cu proteste si vor o discutie cu Ciolos

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 17:17
2916 citiri
Transportatorii, infuriati de costul RCA: Ameninta cu proteste si vor o discutie cu Ciolos
Foto: Arhiva Hepta.ro

Transportatorii sustin ca raportul oficial cu tarifele RCA prezentat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu reflecta realitatea. In fapt, preturile ar fi mult mai mari in realitate, asa ca cer sa se intalneasca cu premierul Dacian Ciolos. In caz contrar, ei ameninta cu proteste ample.

ASF a publicat marti un raport, potrivit caruia cresterea medie a RCA in iunie 2016, fata de iunie 2015, a fost de 52,7%. Practic, valoarea e putin peste plafonul de 50% convenit prin protocolul incheiat in decembrie 2015 cu transportatorii. Totusi, acestia din urma sustin ca cifrele nu reflecta realitatea.

"Datele ASF arata ca prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% la 3.000 de lei, desi companiile de transport rutier platesc pe un RCA 20.000 de lei, aproape triplu fata de anul trecut", se arata in comunicat.

Transportatorii au transmis, astfel, doua solicitari: una catre ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanta Milliman si una catre primul-ministru Dacian Ciolos, pentru stabilirea unei intalniri urgente pana saptamana viitoare pentru a discuta despre reducerea imediata a tarifelor RCA.

In caz contrar, patronatele din acest domeniu considera necesara declansarea unui protest la nivel national.

Transportatorii au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale, dar pana acum nu s-a concretizat nicio astfel de manifestatie.

Afla cat plateste pentru o polita RCA un sofer din Bucuresti care conduce un Logan

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#preturi rca transportatori, #tarife rca transportatori, #protest transportatori RCA , #RCA