Black Friday: Vezi unde gasesti cele mai mari reduceri

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 08:16
14203 citiri
Black Friday: Vezi unde gasesti cele mai mari reduceri
Foto: Buzzreactor

Black Friday (vinerea neagra), sarbatorita in ultima vineri din luna noiembrie, una din zilele cu cele mai mari reduceri in Statele Unite, a reusit sa-si gaseasca "adepti" si in Romania, traditia devenind una internationala in ultimii ani.

Prima vineri de dupa sarbatoarea americana Ziua Recunostintei marcheaza debutul cumparaturilor pentru Sarbatorile de iarna, iar retailerii ofera, in aceasta zi, discount-uri semnificative.

De altfel, in magazinele din SUA, dar si in cele online, de unde pot cumpara si clientii romani, s-a dat startul de reduceri de preturi inca de la inceputul saptamanii, urmand a culmina vineri, cu ofertele cele mai bune.

In SUA, peste 152 de milioane de persoane sunt asteptate in magazine in acest weekend, o crestere de 10 la suta fata de anul viitor, iar un sondaj al Federatiei Nationale a Retailerilor arata ca se estimeaza obtinerea celor mai mari venituri din istorie pentru Black Friday. De asemenea, 34 la suta din consumatori au declarat ca intentioneaza sa cumpere in "vinerea neagra", o crestere de 31% fata de evenimentul similar de anul trecut.

In plus, aceasta zi este vazuta si ca un semn pentru vanzarile din perioada Craciunului. In mod traditional, daca vanzarile sunt slabe de Black Friday, nu prea au sanse sa fie ridicate nici la sfarsitul lui decembrie.

In Romania, fenomenul Black Friday este la inceput, insa, ca mai toate evenimentele similare importate de peste ocean, are mari sanse sa dezvolte in anii urmatori, mai ales daca vanzarile din acest an vor fi destul de mari pentru a-i determina pe retaileri sa ofere reduceri mari in aceasta zi.

Cele mai bune preturi de Black Friday pot fi gasite mai ales in magazinele online. Astfel, PC Garage va pune la dispozitia clientilor produse cu discount-uri de pana la 3.000 de lei, in perioada 25 - 27 noiembrie, in limita stocurilor din magazine sau de la furnizori.

De asemenea, in magazinul online EvoMag, clientii vor beneficia de reduceri de pana la 50 la suta la zeci de produse din domeniul IT&C si telecomunicatii.

In ultima vineri din luna noiembrie vor avea oferta Black Friday si magazinele Flanco si eMAG, de pana la 60 la suta, atat la produse electronice, electrocasnice si IT, cat si la muzica, filme si jucarii.

Iulian Stanciu, presedintele grupului de companii eMAG, Flanco, Asesoft Distribution, se asteapta ca Black Friday sa aduca zece milioane de euro pe piata de produse electronice si IT.

La eMAG, de exemplu, exista un stoc de 30.000 de produse, iar Radu Apostolescu, vicepresedintele companiei, estimeaza ca magazinul online va avea cel mai mare numar de vizitatori si comenzi intr-o singura zi.

Din cele doua magazine veti putea cumpara frigidere cu 499 de lei, masini de spalat cu 699 de lei, camere foto cu 149 de lei, precum si televizoare LED si 3D la preturi cu 50 de procente mai mici.

Nu asteptati, cumparati de afara

Romanii nu trebuie sa se limiteze la magazinele locale pentru a cumpara cadouri de Craciun la preturi scazute.

Magazinele online gen Amazon sau Gap ofera reduceri semnficative la o gama larga de produse, care pot fi livrate si in Romania, plata efectuandu-se prin card de credit sau debit.

Pe Gap.com, de exemplu, exista reduceri de pana la 60 la suta pentru articole de imbracaminte pentru femei, barbati si copii. In cadrul unui alt magazin din grupul Gap, Old Navy, puteti gasi tricouri cu preturi incepand de la 3 dolari, jeansi de la 15 dolari, in timp ce toate hainele au reduceri de pana la 50 la suta.

Magazinele online Amazon, atat cel din SUA, cat si cele din Canada sau Marea Britanie, ofera produse la un pret cu pana la 80 la suta mai mic. De cele mai multe ori, in Romania se livreaza carti, DVD-uri, CD-uri, jocuri video sau bijuterii, dar puteti gasi si unele produse electronice, printre care cunoscutul e-reader Kindle.

Nu in ultimul rand, compania Apple a anuntat o zi de reduceri masive in magazinul sau online. Astfel, veti putea cumpara telefoane iPhone, mp3 playere iPod, tabletele iPad si computere Mac la preturi mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Black Friday, #reduceri produse electronice, #reduceri eMAG, #reduceri Flanco , #reduceri