Pe 15 ianuarie incep reducerile in magazinele din Bucuresti

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 19:24
2184 citiri
Pe 15 ianuarie incep reducerile in magazinele din Bucuresti
Foto: Ziare.com

Magazinele din Capitala vand din 15 ianuarie imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare la preturi reduse intre 10 si 90%, potrivit notificarilor trimise la primarii privind perioada de soldare, care nu poate fi mai mare de 45 de zile.

Marile lanturi de magazine si alti comercianti care isi desfasoara activitatea in sectorul 1 al Capitalei intentioneaza sa aplice reduceri la produsele pe care le comercializeaza, informeaza un comunicat al primariei de sector.

Pana in prezent, 19 comercianti din aceasta zona au notificat Primaria Sectorului 1 ca vor reduce preturile la imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare cu procente cuprinse intre 10 si 90%.

Si Primaria Sectorului 2 a anuntat ca primeste, in aceasta perioada, cereri de notificari pentru soldari de la comerciantii care-si desfasoara activitatea in aceasta zona administrativ-teritoriala si care vor sa faca reduceri de preturi la produsele de sezon.

De asemenea, la Primaria Sectorului 4 au fost inregistrate pana in prezent patru astfel de notificari.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, vanzarile de soldare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila a primariei cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor.

De asemenea, acelasi act normativ precizeaza ca "vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea soldare/soldari/solduri si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul".

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie si 15 aprilie, pentru produsele de toamna - iarna. In acest interval de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi reduse.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, printre care confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte si articole sportive.

In formularul de notificare a vanzarilor sunt trecute datele comerciantului, numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea si cantitatea existenta a articolelor, precum si lista cu denumirea, numarul si data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Comerciantii care nu respecta dispozitiilor legale privind vanzarile de soldare pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 10.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#reduceri haine iarna, #promotii haine iarna, #reduceri haine toamna iarna , #reduceri