Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Start la reducerile de vara - Care sunt cele mai tari oferte din magazinele mari

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 07:28
13066 citiri
Start la reducerile de vara - Care sunt cele mai tari oferte din magazinele mari
Foto: tx.english-ch.com

Desi perioada oficiala a reducerilor nu a inceput, magazinele mari au aplicat deja ieftiniri substantiale la colectia de primavara-vara.

Astfel, cateva branduri de renume au dat startul ofertelor, iar unele colectii beneficieaza de reduceri de preturi de pana la 50%.

Mall-ul bucurestean Afi Palace Cotroceni a lansat o campanie, astfel ca in perioada 1-7 iulie fiecare client care va cheltui cel putin 200 de lei pe zi in magazinele complexului comercial poate veni cu bonul fiscal la unul dintre birourile de informatii si va primi pe loc un card razuibil cu premiu instant.

De asemenea, toti participantii la tombola intra in cursa pentru castigarea unui sejur de 7 zile pentru 2 persoane in Grecia.

In plus, numeroase magazine au aplicat reduceri de preturi. Astfel, la Marks & Spencer gasesti unele haine mai ieftine cu 50%, in limita stocului disponibil.

Similar, aceeasi reducere este aplicata si de Optiplaza la ochelarii de soare, in perioada 1-31 iulie.

Si magazinele Zara au intrat in joc, astfel ca produsele au preturi mai mici si cu 100 de lei. Astfel, un sacou de dama poate fi cumparat in aceasta perioada cu 259 de lei, fata de 359 de lei, in timp ce o pereche de blugi barbatesti poate fi achizitionata cu 99 de lei, in loc de 149 de lei.

Exista insa si produse mai ieftine, cum ar fi tricourile, care variaza intre 39 de lei si 69 de lei, reducerile la aceste produse fiind de 20-30 de lei.

Si cei mici pot beneficia de reduceri in luna iulie, la magazinul Okaidi preturile fiind mai mici cu 40%, iar la LC Waikiki, reducerea este de 30%, cele mai ieftine hainute variind intre 19,9 si 24,9 lei.

In Baneasa Shopping City, magazinul de haine Promod ofera reduceri pana pe 25 august, insa nu se precizeaza care este valoarea discountului.

La Nissa, insa, preturile au scazut cu pana la 50%, pana pe 25 iulie, la produsele selectionate. Astfel, o rochie care costa 350 de lei, acum poate fi cumparata cu 179,5 lei, sacourile reduse la jumatate (de la 300 de lei la 150 de lei), in timp ce bluzele variaza intre 79,5 si 90,5 lei.

Preturile pentru cizme au scazut cu 200 de lei, pana la 199,5 lei, iar gentile pot fi achizitionate cu 100 de lei mai putin, adica cu 99,5 de lei.

DHL, care se ocupa de curierat, are 25% reducere pentru toate expedierile si un memory stick de 2 GB pentru primii 100 de clienti. Oferta este valabila pana pe 25 iulie.

In mall-urile Plaza Romania si Bucuresti Mall, magazinele Lee Cooper au redus la jumatate preturile hainelor, in timp ce cei de la Leonardo au o oferta de tipul cumperi un produs de incaltaminte si il obtii pe cel de-al doilea la jumatate de pret sau cumperi doua si il primesti pe al treilea gratuit.

In cadrul centrelor comerciale Iulius Mall din Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Suceava, reducerile ajung la 70 de procente. De exemplu, magazinul de incaltaminte Bata ofera reduceri de pana la 50% in aceasta luna, iar la Casa Wanda reducerile sunt intre 10% si 30%.

La magazinele House of Art, scaderile ajung pana la 70 de procente.

Atat Office Shoes, cat si Stone Creek ofera produse la preturi promotionale, de 50 la suta, respectiv 30%.

La Ploiesti Shopping City, magazinele Stradivarius, Bershka, Gata si Pull&Bear au reduceri de 40-50%.

Astfel, o bluza de dama poate fi achizitionata de la primul magazin mentionat cu 69 de lei, in loc de 119 lei, iar o pereche de pantaloni scurti cu 59 de lei, in loc de 79 de lei.

Perioada oficiala a reducerilor va incepe pe 1 august si se va termina pe 15 octombrie 2013. In acest interval, toata magazinele sunt obligate, prin lege, sa aiba promotii.

Ele trebuie sa isi aleaga 45 de zile pentru ieftiniri, iar strategiile sunt diverse, magazinele avand promotii doar in luna august sau crescand treptat valoarea reducerilor, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Cum iti dai seama ca reducerea e reala

Vanzatorul are o mare libertate in determinarea pretului, dar daca se hotaraste sa faca o vanzare cu pret redus, trebuie sa respecte anumite reguli. Conform Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S. acestea sunt:

- Orice reducere de pret trebuie indicata in mod clar, astfel incat sa nu existe nicio indoiala in privinta pretului care trebuie platit;

- Pretul indicat trebuie sa fie pretul total, adica pretul cu toate taxele incluse si incluzand toate serviciile care trebuie platite suplimentar de catre consumator;

- Pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta; pretul de referinta reprezinta cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#reduceri magazine iulie, #reduceri magazine haine, #promotii magazine iulie, #promotii magazine, #reduceri haine, #promotii haine , #reduceri