Adio taxe de roaming si nu prea: Telekom isi prezinta tarifele

Joi, 15 Iunie 2017, ora 14:41
29091 citiri
Adio taxe de roaming si nu prea: Telekom isi prezinta tarifele
Foto: Arhiva Ziare.com

Telekom Romania va aplica de joi tarifele pentru roaming, care includ minute, SMS-uri si date mobile, in conformitate cu reglementarile din Spatiul Economic European (statele membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Lichstenstein si Norvegia), anunta compania.

Astfel, beneficiile nationale (in afara retelei) acordate la orice abonament Telekom Romania, pentru servicii mobile, vor fi disponibile si in roaming Grupa 0, formata din tarile din spatiul Economic European.

De exemplu, daca abonamentul include minute nationale nelimitate si 100 de SMS-uri nationale, abonatul va putea utiliza fara tarife aditionale minutele nelimitate si SMS-urile nationale neconsumate pana la data calatoriei in statele mentionate anterior, se arata intr-un comunicat al companiei.

In cazul in care clientul beneficiaza de un abonament cu minute nationale (in afara retelei) limitate ca numar, dupa consumarea acestora se aplica tariful standard national de 0,226 euro/minut, iar in cazul SMS-urilor de 0,06 euro, TVA inclus.

De asemenea, datele nationale din contract (abonament/extraoptiuni/eventuale bonusuri) vor putea fi utilizate in Roaming Grupa 0 fara tarife aditionale, pana la limita lunara maxima de date in Roaming Grupa 0, daca este aplicabila contractului.

Dupa depasirea limitei de date se aplica un tarif aditional in cuantum de 0,0089 euro/MB, TVA inclus, iar dupa consumarea datelor nationale din contract se va aplica si tariful standard. Limita de date se determina in functie de beneficiile active la momentul utilizarii serviciilor de roaming, impartind dublul valorii abonamentului lunar la tariful reglementat, de 7,7 euro/GB., se mai arata in comunicat.

De asemenea, incepand de joi, oferta la Cartela Telekom cuprinde doua categorii de planuri tarifare si optiuni: planuri tarifare si optiuni incompatibile cu serviciul de roaming, care pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, respectiv planuri tarifare si optiuni compatibile cu serviciul de roaming, care ofera conditii similare de utilizare a resurselor atat pe teritoriul Romaniei, cat si in roaming in zona SEE, conform noilor reglementari in domeniu.

Clientii pot migra intre oferte compatibile si incompatibile cu serviciul de roaming in functie de nevoile lor de comunicare, oricand doresc, cu apel la 1234, *100# sau accesand platforma MyAccount.

Daca se afla deja in roaming, vor putea accesa ofertele compatibile cu serviciul de roaming cu apel la +40766121234 sau 100#, in functie de capabilitatile tehnice ale retelei in care s-au localizat in tara vizitata. Aceste numere sunt gratuite in SEE si sunt tarifate cu tarifele Roaming Avantaj in alte tari.

Oferta Telekom Romania Mobile compatibila cu serviciul de roaming include un plan tarifar care ofera tarife de 10 eurocenti pe minut, 4 eurocenti pe SMS si 10 eurocenti pe MB, plus trei optiuni de 2, 4 si respectiv 8 euro credit, adresand diverse bugete si nevoi de comunicare.

Astfel, optiunea de 2 euro cu roaming ofera tarife de 5 eurocenti pe minut, 2 eurocenti pe SMS si 5 eurocenti pe MB, la viteze specifice tehnologiei 3G.

Optiunea de 4 euro cu roaming include 100 de unitati care pot fi utilizate pentru minute sau SMS-uri nationale in Romania (inclusiv in retelele Telekom Romania fix si mobil) sau pentru minute sau SMS-uri in zona SEE pentru apeluri catre tarile din SEE, 50 de minute internationale mobile apelabile de pe teritoriul Romaniei catre retele mobile din Franta, Germania, Ungaria, Italia, Marea Britanie si Spania, respectiv 150 MB la viteze 4G, care pot fi utilizate pentru trafic de date efectuat pe teritoriul Romaniei sau al oricarui stat din SEE.

Optiunea de 8 euro cu roaming se adreseaza consumatorilor foarte activi, care calatoresc frecvent. Aceasta include minute si SMS-uri nelimitate in reteaua Telekom Romania, apelabile de pe teritoriul Romaniei, 2.000 de minute sau SMS-uri in retele fixe si mobile nationale (in afara retelei), care pot fi utilizate si in roaming, in SEE, pentru apeluri catre tarile din SEE (inclusiv apeluri catre orice retea mobila sau fixa din Romania), 300 de minute internationale mobile apelabile de pe teritoriul Romaniei catre retele mobile din Franta, Germania, Ungaria, Italia, Marea Britanie si Spania, 8 GB trafic de date la viteza 4G, plus bonusul Gigaday de 30 GB de date mobile acordat automat in limita a 1GB pe zi, la activarea acestei optiuni.

Utilizatorii Optiunii de 8 euro pot folosi pana la 2,1 GB de date mobile in roaming, dupa care traficul consumat din datele incluse in optiune si bonusul zilnic va fi tarifat aditional cu 0,0075 euro credit/MB, iar dupa consumarea datelor incluse se va aplica tariful standard de 10 eurocenti pe MB.

Amintim ca tarifele de roaming pentru folosirea telefoanelor mobile in timpul calatoriilor in Uniunea Europeana au fost eliminate incepand de joi.

Citeste si despre surprizele nu tocmai placute pe care le pregatesc operatorii de telefonie mobila, dar si cand a fost indeplinita ultima cerinta pentru eliminarea taxelor de roaming incepand cu data de 15 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Telekom oferta roaming, #oferte roaming 15 iunie, #roaming 15 iunie, #cartela Telekom roaming , #roaming