Alimente mai scumpe din cauza pretului benzinei - Dragos Frumosu

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 13:12
1544 citiri
Alimente mai scumpe din cauza pretului benzinei - Dragos Frumosu
Foto: Arhiva

Scumpirea carburantilor ar putea sa duca, in viitorul apropiat, la scumpirea alimentelor, pe fondul cresterii costului la transport, este de parere Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara.

Potrivit acestuia, scumpirile se vor resimti in primul trimestru din acest an si nu vor fi mai mari de 4 procente.

"Scumpirea carburantilor poate sa duca in 2-3 luni la scumpirea alimentelor. Ar putea sa fie vorba de scumpiri de 3-4%, pe fondul cresterii costurilor din transport", a declarat Frumosu, sambata, la Realitatea TV.

Scumpirea ar putea veni dupa ce, in 2010, preturile alimentelor au cunoscut o crestere continua.

INS: Rata anuala a inflatiei a ajuns la 7,9%

Conform datelor INS, in luna decembrie, produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult sunt cartofii (6,73%), ouale (3,17%) si zaharul (2,33). Fata de decembrie 2009, cartofii s-au scumpit cu 45,57%, uleiul cu 21,17%, fructele cu 17%. Ouale s-au ieftinit fata de decembrie 2009 cu 4,79%.

Proteste fata de pretul carburantilor: Benzinarii blocate, in tara

In ceea ce priveste scumpirea carburantilor, in aceste zile, in tara, soferii fac adevarate demonstratii, protestand fata de pretul nejustifcat de mare al benzinei si motorinei.

Protestatarii au ajuns sa-si alimenteze masinile cu numai cativa stropi de combustibil, sa plateasca doar cu monede si sa blocheze activitatea benzinariei cat mai mult timp posibil.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#scumpire alimente, #pret combustibil, #majorare pret alimente , #scumpiri
Comentarii