Alimentele nu se vor scumpi de Paste

Luni, 30 Martie 2009, ora 07:53
1850 citiri
Alimentele nu se vor scumpi de Paste

Intr-o Romanie a scumpirilor si a disponibilizarilor, mai exista si vesti bune, pentru ca de Paste pretul la mancare nu va creste, asa cum se intampla de regula in preajma sarbatorilor.

Patronatele din industria alimentara sustin ca nu sunt motive de majorare a preturilor. Mai mult, reprezentantii patronatelor merg pe varianta inghetarii lor la paine, lapte, lactate si branzeturi.

In ceea ce priveste carnea de porc si mezelurile, pretul acestora va ramane la fel.

"Nu sunt motive de scumpire, in spatiul comunitar pretul carnii a ramas neschimbat. In plus, leul s-a apreciat usor in ultima perioada. Si oricum, nu producatorii urcau preturile de sarbatori, ci cei de pe piata neagra, care reprezinta jumatate din piata", a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara - Romalimenta, pentru Gandul.

Procesatorii de lapte au luat si ei decizia de a nu mari preturile ca urmare a scaderii cu 15-20% a consumului in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Nici painea nu se va scumpi iar pretul va ramane neschimbat pana la noua recolta. Mai mult, cozonacul va costa la fel ca la Pastele trecut.

Cu toate acestea vor exista si scumpiri la tigari si alcool, ca urmare a cresterii accizelor, dar si la medicamente. Legumele si fructele se vor scumpi si ele cu 5-20% fata de pretul actual.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#scumpiri alimente, #paste, #lista cumparaturi, #majorari tigari , #scumpiri