Topul celor mai scumpe orase pentru expati - Ce evolutie a avut Bucurestiul

Joi, 10 Iulie 2014, ora 18:35
2864 citiri
Topul celor mai scumpe orase pentru expati - Ce evolutie a avut Bucurestiul

Bucurestiul a urcat 10 locuri in clasamentul celor mai scumpe orase pentru expati.

Potrivit ierarhiei realizate de firma de cercetare Mercer, capitala Romaniei se afla in acest an pe pozitia 159, in timp ce in 2013 ocupa pozitia 169.

Studiul privind costul vietii in cele mai importante centre urbane din lumii arata ca Luanda, capitala Angolei, este cel mai scump oras pentru expati, fiind urmat de N'Djamena, capitala Ciadului.

La polul opus se afla Karachi din Pakistan, Windhoek din Namibia si Bishkek din Kirgizstan.

Care este cel mai vizitat oras din lume - pe ce loc se afla Bucurestiul

"In multe regiuni, ierarhia a fost influentata de evenimentele recente, inclusiv cele legate de tensiunile politice si de criza economica, care au condus la fluctuatii ale monedelor locale, au impins inflatia in sus si au determinat cresteri de preturi pentru locuinte", a spus Ed Hannibal, partener la Mercer, intr-un comunicat de presa.

"In timp ce Luanda si N'Djamena sunt orase relativ ieftine, ele sunt foarte costisitoare pentru expati, avand in vedere ca se importa bunuri de lux. In plus, ei nu-si gasesc prea usor o locuinta care sa indeplineasca standardele cautate. Acestea sybt motivele pentru care unele orase africane se afla atat de sus in clasamentul nostru", a adaugat acesta.

Situatia din Europa

Patru orase europene se afla in top 10. E vorba de Zurich (locul 5), Geneva (6) si Berna (8) din Elvetia.

Moscova (9) si St.Petersburg (35) din Rusia au coborat 7, respectiv 12 locuri, dupa ce rubla s-a depreciat masiv in ultimul an in fata dolarului, in contextul tensiunilor din Ucraina si sanctiunilor impuse de Occident.

Cele mai mari cresteri in clasament s-au inregistrat in cazul oraselor din Marea Britanie si Germania. Glasgow (108) a urcat 49 de locuri comparativ cu 2013, in timp ce Aberdeen (94) si Birmingham (90) au avansat cu 34, respectiv 35 de locuri.

Munchen (55) a urcat 26 de locuri fata de anul trecut, Frankfurt (59) a urcat 24 de pozitii, iar Berlin (68) a urcat 31 de pozitii.

Mercer sustine ca orasele europene, inclusiv Bucurestiul, au inregistrat un salt important ca urmare a aprecierii usoare a monedelor locale fata de dolarul american.

Studiul a luat in calcul 211 orase de pe cinci continente si compara peste 200 de elemente, cum ar fi transportul, alimentele, imbracamintea, bunurile de uz casnic, agrementul si costul locuintelor.

Topul celor mai scumpe orase pentru expati

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#top cele mai scumpe orase expati, #Bucuresti orase scumpe expati, #orase scumpe expati , #scumpiri