Valeriu Tabara: Carnea de porc nu se va scumpi

Joi, 10 Martie 2011, ora 13:05
1430 citiri
Valeriu Tabara: Carnea de porc nu se va scumpi

Carnea de porc nu se va scumpi, asigura ministrul Agriculturii Valeriu Tabara, precizand ca "cei care ameninta ca vor majora pretul la 100% se insala amarnic daca spera ca vor fi castigatori".

"E o necunoastere a realitatilor din piata. Cel care ameninta ca va scumpi carnea de porc la 100% se insala amarnic, daca crede ca va fi castigator! Va fi perdant total! Nu poti sa scumpesti 100%, plus ca trebuie sa fii accesibil in piata. Indiferent cum ai merge, te adresezi unui cumparator de zi cu zi, pentru ca aici nu este vorba de un motor sau de o instalatie, este vorba de o marfa care trebuie sa se vanda in maximum cateva zile, nu?

Este o chestiune care a fost aruncata in piata intr-un anumit fel, mai ales sa se faca presiuni pentru anumite decizii, dar eu cred ca producatorii extrem de seriosi - si sunt extrem de multi in tara - stiu sa faca productie chiar sub anumite riscuri. Nu se va pune problema cresterii acestui produs la 100%. Eu nu cred ca vor fi probleme de cresteri de pret la carne, fara nici un fel de discutii!", a declarat Tabara pentru RFI.

Potrivit ministrului Agriculturii, consumul intern de legume si fructe ar putea fi asigurat "intr-un an-doi" din productia interna.

"Sper la o crestere a puterii de cumparare, asa cum sunt semnalele din acest an, dupa perioada grea din 2009, respectiv 2010. In acelasi timp, eu mizez in continuare pe o refacere a randamentelor la unitatea de suprafata si asa cum se prezinta culturile agricole la aceasta ora, vorbesc de culturile de toamna, exista premisele unui an bun. Dar sigur, noi avem in camp iarba, inca n-avem productie in hambar. Va trebui sa gestionam mai bine productia agricola a acestui an.

In conditii normale, fara a ajunge la maximalizari, Romania poate sa-si asigure fara

nici un fel de probleme consumul de produse agro-alimentare din productia interna si

in acelasi timp sa aiba si disponibilitati de export. Problema pe care mi-o pun eu ca ministru, in acest moment este ca Romania sa devina un partener important in piata internationala, pe ceea ce inseamna produse agricole. Ramanem tributari importului la legume si fructe si respectiv carnea de porc, dar si in zona carnii de porc sunt rezerve mari de iesire la export", a mai declarat Tabara.

Citeste mai multe despre Valeriu Tabara: Carnea de porc nu se va scumpi pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#carne porc scumpire, #Valeriu Tabara carne porc, #alimente scumpire , #scumpiri
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
DOMNULE TABARA CIND ATI FOST ULTIMA DATA LA CUMPARATURI????