Ziare.com

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna

de Camelia Sisea
Luni, 29 Iulie 2013, ora 07:56

   

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna
Cel mai scump oras din lume pentru expati este Luanda, Angola, unde chiria pentru o garsoniera depaseste 1.500 de euro pe luna.

Conform studiului Cost of Living Survey realizat de Mercer pentru 2013, capitala africana este urmata in topul celor mai scumpe destinatii pentru muncitorii straini de Moscova si de Tokyo.

Studiul a fost conceput pentru a veni in sprijinul companiilor multinationale si guvernelor care vor sa stabileasca nivelul de remuneratie pentru angajatii expatriati.

Acesta acopera 214 orase de pe cinci continente si compara costurile a peste 200 de produse si servicii din aceste localitati, inclusiv costurile aferente transportului, chiriilor, alimentelor, hainelor, bunurilor casnice si serviciilor de divertisment.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Orasele africane si europene domina in topul celor mai scumpe destinatii pentru expati, in top zece urmand N'Djamena (Ciad), Singapore, Hong Kong, Geneva, Zurich, Berna si Sydney.

Costurile sunt influentate de fluctuatiile valutare, rata de schimb si inflatia. In Luanda, de exemplu, inflatia a scazut de la peste 300% in 2000 la aproximativ 10% in 2012.

Diferentele de costuri in diferite orase ale lumii sunt uriase.

Costul unei cesti de cafea in Managua, Nicaragua, este de 1,15 euro comparativ cu 6,24 de euro in Moscova, un bilet la teatru costa 4,45 de euro in Johannesburg fata de 15,14 euro in Londra.

In Luanda locuiesc mai mult de cinci milioane de locuitori care vorbesc preponderent limba portugheza. Orasul s-a aflat pe locul intai in topul Mercer si in 2011. Sectorul imobiliar este unul dintre principalele motive. Potrivit studiului, chiria pentru un apartament cu doua dormitoare, nemobilat este de 4.900 de euro pe luna. In Moscova, chiria pentru acelasi apartamente este de aproximativ 3.500 de euro.

"Evenimentele globale recente, inclusiv tulburarile politice si economice, care au determinat variatii ale cursului, cresterea inflatiei pentru bunuri si servicii si volatilitatea costurilor de acomodare au afectat aceste orase, facandu-le mai scumpe.

Desi este unul dintre cei mai mari producatori de petrol din Africa, Angola este o tara relativ saraca, insa scumpa pentru expati, deoarece bunurile de import pot fi costisitoare. De asemenea, se gasesc cu greu conditii de locuit care sa se ridice la standardele expatilor", a explicat Barb Marder, partener senior la Mercer, potrivit HSBC Global Connections.

Bucuresti vs. cel mai scump oras din lume

Conform site-ului Numbeo, care masoara nivelul de trai din tarile din intreaga lume, o paine costa in Luanda aproximativ un 1 euro, in timp de pretul unui kilogram de cartofi ajunge la 4 euro (aproape 18 lei), cu aproape 800% mai mult ca pretul din Bucuresti.

Abonamentul lunar la Internet se ridica la peste 20 de euro in capitala Angolei, iar bucurestenii platesc aproximativ 7 euro pe luna. Pretul chiriei pentru o garsoniera aflata la periferia orasului este de peste 1.500 de euro pe luna, fata de circa 200 de euro in Capitala.

De asemenea, pretul benzinei este de 0,45 euro in Luanda, comparativ cu 1,26 de euro in Romania, care este, de altfel, cel mai mic pret din Uniunea Europeana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7351 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Moooama! Angora! Lunada!

Nu mai e Angola si Luanda? Am ramas rau in urma cu geografia...

- noroc cu Camelia Sisea... hahaha!

 

Angola dispune de importante zacaminte de petrol, diamante

si mercur rosu (utilizat la fabricarea bombelor cu neutroni) si este condusa de un dictator corupt. Pana nu va epuiza aceste resurse, expatii vor da navala intr-acolo si chiriile se vor mentine foarte mari.

 

I-auzi, "dictator corupt"!...

Adica, EXACT CA PE LA NOI, cum s-ar spune...
Macar te costa "un plin" cam de 3 ori mai ieftin.
Ca dictatura e dictatura oriunde: si-n Angola si-n Romanica!

Articol sau șopirlă imobiliară?

200 de euro chiria unei garsoniere la periferia Bucureștiului? Zău? Dacă-i intr-un ansamblu nou bine construit e prea puțin, dacă e vorba de blocuri comuniste, ați vrea voi...

 

Camelia Sisea minti!

si iti place sa repeti si minciunile guvernantilor (oricare ar fi ei). In rromania motorina cat de cat acceptabila (dar nu la nivel cu motorina din Germania, Luxembourg, Austria....) este 1,45 euro! (Lukoil) sau chiar 1,55. Cea mai ieftina e in Luxembourg 1,18 in Serbia, Bosnia, Austria.... este mai ieftina si mai buna, In Germania daca iesi de pa autostrada si alimentezi in orase sau sate e sub 1,30... asa ca nu mai bate campii, mincinoaso.

 

Camelia este nume de " tampoane "

traduce si ea ce gäseste färä sä se informeze.

"Lunada" camilutzo?!?!?!?

"cel mai scump oras din lume pentru expati este Lunada, Angola, unde chiria pentru o garsoniera depaseste 1.500 de euro pe luna....."
luni, 29 iulie 2013, ora 07:56, sursa: ziare.com, autor: camelia sisea
ia spune tu camilutzo cat este pretul special pentru "expati" la o garsoniera in Monaco sau la Cannes?
ce ie aia "expati" ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor