Ziare.com

Freecycle - Electrocasnice, haine si mobila second hand, gratis pe Internet (Video)

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 20:39

   

Freecycle - Electrocasnice, haine si mobila second hand, gratis pe Internet (Video)
Cei care vor sa se debaraseze de lucrurile devenite de prisos (electrocasnice, haine ori mobila veche) pot sa posteze pe Internet un anunt, pentru a le dona doritorilor.

O retea sociala internationala dezvoltata pe Internet, Freecycle, ajuta oamenii de peste tot sa-si doneze unii altora bunuri de care nu mai au nevoie. Pe ideea ca "nimic nu se arunca, totul se recicleaza", grupul a devenit popular si in Romania, promovand anti-consumerismul, reciclarea si protejarea mediului inconjurator prin reducerea deseurilor, relateaza Evenimentul Zilei.

Cei interesati nu trebuie decat sa-l contacteze pe posesor. In general, regula de baza e "primul venit, primul servit".

Povestea a inceput in 2003, in Statele Unite ale Americii, cand ecologistul Deron Beal a realizat ca in loc sa faca munca de teren sa colecteze obiectele de care oamenii nu mai au nevoie, pentru a le redirectiona catre zone defavorizate, ar putea face un mecanism online prin care aceste schimburi sa se produca mult mai eficient si mai usor.

Infiintata initial pentru locuitorii din Arizona, reteaua s-a extins in scurt timp la nivel mondial in peste 85 de tari. In prezent numara aproape 5.000 de grupuri la nivel international, cu 7.611.759 de membri in toata lumea.

In Romania, prima retea Freecycle a fost infiintata in Bucuresti in aprilie 2005, de catre Lucian Sandor. Acesta a crezut ca ideea de Freecycle, existenta deja in caminele din Grozavesti, ar putea fi aplicata la nivelul intregului oras.

Reteaua are mii de utilizatori in Romania

In prezent, in tara noastra exista 14 grupuri active, reunite la adresa Freecycle. Reteaua din Bucuresti numara 3.748 de membri. Pe locul al doilea ca numar de membri este grupul din Timisoara cu 1.219 utilizatori. Grupuri Freecycle exista si in Brasov, Tulcea, Iasi, Cluj, Constanta, Craiova, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti, Resita, Sibiu si Targoviste.

Aderarea la un grup local este gratuita. Practic, oricine se poate alatura. Grupurile locale sunt moderate de voluntari locali.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5378 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor