Cat costa biletul la metrou in capitalele UE si ce salarii au calatorii Harta interactiva

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 07:00
6441 citiri
Cat costa biletul la metrou in capitalele UE si ce salarii au calatorii Harta interactiva

Bucurestenii platesc, intr-adevar, cele mai scazute preturi pentru calatoria cu metroul comparativ cu alti cetateni din marile orase ale Uniunii Europene.

In acelasi timp, puterea de cumparare a romanilor este cea mai mica din Uniunea Europeana.

O calatorie cu metroul autohton costa echivalentul a aproximativ 0,44 de euro, in timp ce in alte capitale europene precum Stockholm si Londra, pretul unui bilet porneste de la 4 euro si, respectiv, peste 5 euro.

Pentru preturile exprimate in moneda nationala a fost utilizat cursul de schimb valabil la data de 6 noiembrie 2013.

Tarifele sunt cele afisate pe site-urile oficiale ale autoritatilor de transport.

Recent, conducerea Metrorex a anuntat ca tarifele pentru calatoria cu metroul se vor scumpi in curand cu aproximativ 33%.

Cat costa o calatorie cu metroul in marile capitale europene:

Pe de alta parte, raportat la puterea de cumparare, salariul minim in Marea Britanie este de 1.153 de euro, in timp ce Romania se afla pe ultimul loc intre tarile UE dupa acest indicator, cu 274 de euro, conform datelor publicate de Eurostat in august, valabile pentru inceputul acestui an.

Salariul minim in UE raportat la puterea de cumparare:

Metroul in Europa

In 1890, invaluit in abur si fum si-a facut apritia din tunelele londoneze primul metrou. Noul mijloc de transport si-a dovedit rapid eficienta, iar sase ani mai tarziu era inaugurata linia de metrou din Budapesta. A urmat Parisul, in 1900, si, rand pe rand, toate celelalte mari capitale europene.

Metroul este in prezent refugiul preferat al urbei ultraaglomerate.

De regula, biletele pot fi utilizate pe orice mijloc de transport. In multe cazuri, un bilet poate fi folosit de mai mai multe ori, intr-un anumit interval de valabilitate.

In marile orase, pretul unei calatorii variaza in functie de zonele parcurse.

In Berlin, de exemplu, platesc bilet, redus, si cainii, dar si bicicletele.

La Atena, familiile elene cu patru copii sau mai multi beneficiaza de tarife speciale.

In metroul vienez calatorilor le este interzis sa se sarute, sa vorbeasca tare la telefon sau sa consume alimente "mirositoare", potrivit Daily Mail.

Statiile de metrou din Stockholm sunt considerate adevarate galerii de arta:

Wikimedia Commons

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#pret bilet metrou, #scumpire metrou, #metrou orase Europa , #stiri preturi