Cat costa o vacanta in Delta Dunarii?

Duminica, 23 Mai 2010, ora 12:19
12243 citiri
Cat costa o vacanta in Delta Dunarii?

Desi este cea mai mare rezervatie naturala de tinuturi umede din Europa, cu cea mai bogata fauna ornitologica si ihtiologica de pe continent, Delta Dunarii nu reprezinta pentru romani un punct principal de atractie turistica.

In timp ce pe litoralul romanesc isi petrec anual vacantele aproximativ 1,2 milioane de romani, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, in Delta abia daca au ajuns, din 2002 incoace, 500.000 de turisti, dintre care maxim o cincime au fost straini, conform datelor Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

In mare masura, aceasta situatie se datoreaza proastei mediatizari a ofertelor turistice, in conditile in care preturile unui sejur de 3-4 zile in Delta sunt comparabile cu cele dintr-o statiune de pe litoral.

Astfel, pretul unei croaziere de 4 zile si 3 nopti cu un hotel plutitor pe canalele din Delta porneste de la 225 de euro/persoana. In acesti bani sunt incluse 3 mese pe zi, barcile cu rame sau cu motor pentru plimbarile individuale, ustensilele de pescuit si momeala puse la dispozitie de organizator, asigurarea medicala si toate taxele, de la cele portuale pana la cele percepute de Politia de Frontiera si ARBDD.

In aceeasi perioada, un sejur de 3 zile la un hotel de 3 stele din Eforie Sud, cazare plus pensiune completa, costa 175 de euro, in timp ce in Mamaia pretul sare de 200 de euro.

Penru cei mai putin pretentiosi, cazarea la un hotel plutitor incepe de la 30 de lei pe zi/persoana in camere cu trei paturi la doua stele. La patru stele, tariful de cazare porneste de 240 de lei/zi/camera, putand ajunge pana la 500 de lei/zi/camera, pret in care sunt incluse masele, plimbarile cu barcile cu motor pe canalele Dunarii si taxele percepute de autoritatile regionale.

Daca doriti sa va luati si animalul de companie cu dumneavoastra trebuie sa stiti ca nu toate unitatile de cazare va primesc cu el. O camera dubla, la un hotel plutitor de patru stele, dotata cu aer conditionat, dus si wc propriu, in care aveti voie si cu animale, costa de la 360 de lei/zi, cu pensiune completa.

Doar cazarea, fara masa si plimbarile de pe canale, costa in jur de 25 de euro/persoana/zi la un hotel plutitor de 4 stele. Daca va razganditi si vreti totusi sa va plimbati cu barca prin Delta, atunci va trebui sa scoateti separat din buzunar in jur de 40 de lei/ora pentru inchirierea unei barci cu motor si ghid sau contravaloarea a 15 euro/zi pentru o canoe.

Mult mai avantajoase sunt traseele turistice, al caror pret porneste de la 150 de euro/persoana pentru trei zile. Un traseu de patru zile, cu campare trei nopti in cort, cu trei mese pe zi incluse, cu ghid si taxele pentru intrare in rezervatia Delta Dunarii si pentru traseul turistic urmat, costa 190 de euro/persoana.

Cu 200 de euro puteti urma un traseu de patru zile si cinci nopti, dintre care trei cu cazare in corturi si doua cu cazare la pensiune, cu pensiune completa, ghid si toate taxele incluse. In Delta Dunarii exista aproape 20 de trasee turistice principale pe cai navigabile, devierea de la acestea fiind permisa doar in barci cu rame.

Mai exista si 8 trasee pentru drumetii pe zonele inalte, care includ Padurile Letea si Caraoman, in care accesul este permis doar cu un agent ecologic.

Tot in Delta Dunarii exista aproximativ 30 de locuri de campare aprobate, dintre care cel putin opt in apropiere de Marea Neagra.

Cei care vor sa ajunga in Delta cu auomobilul personal vor trebui sa plateasca o taxa in valoare de 10 lei/autovehicul/zi pentru permisul de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Intrarea turistilor in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face in baza unui permis de acces pentru obtinerea caruia se plateste o taxa in valoare de 5 lei/persoana/zi sau 15 lei/persoana/saptamana,

Nu in ultimul rand, pescarii si vanatorii au voie doar in zonele aprobate si autorizate. Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv se face de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura contra sumei de 30 de lei, respectiv 10 lei pentru elevi si studenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#cazare Delta Dunarii, #pret hotel plutitor, #trasee turistice Delta Dunarii, #locuri campare Delta Dunarii , #stiri preturi