Cat te costa sa iei masa de Craciun la restaurant?

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 07:00
7807 citiri
Cat te costa sa iei masa de Craciun la restaurant?
Foto: 2chic.ro

Cei care vor sa petreaca seara de Craciun in oras, alaturi de famlie sau de prieteni, dar si sa aiba parte de mancaruri traditionale specifice, pot alege din multitudinea de oferte pentru masa de Sarbatori propuse de restaurante.

Meniurile sunt dupa toate gusturile, dar si dupa toate buzunarele. Cert este ca restaurantele s-au adaptat atat cerintelor culinare ale romanilor, cat si bugetului de criza.

Daca vreti sa stiti unde puteti sa luati masa de Craciun si cat va costa aceasta, iata cateva dintre ofertele propuse de restaurante. De exemplu, restaurantul La Familia, situat pe Strada Constantin Nottara, va ofera patru meniuri specifice Craciunului.

Unul dintre acestea este format din gustarea bunicii (toba, lebar, sorici, jumari, telemea, pastrama de porc, branza de burduf, ceapa rosie, rosii, castraveti, masline), platou haiducesc (ceafa de porc, muschi file, piept pui, mici, carnati la gratar, o mini frigaruie asortata, cartofi prajiti, muraturi asortate) si sarmalute cu mamaliguta si costita.

Ca desert, aveti la alegere, tiramisu de cafea, tiramisu de fructe de padure, parfait de alune sau tort de ciocolata cu visine. Pretul unui astfel de meniu este 65 de lei de persoana.

Un alt meniu, considerat "pentru gurmanzi", oferit de acelasi restaurant, care costa 90 de lei de persoana, presupune un platou boieresc (cu salam uscat, muschi file, ceafa afumata, sunca presata, cascaval, masline, rosie, castraveti, ardei gras), muschi de vita in sos de vin, porto cu mixt de ciuperci si salata de andive cu oua de prepelita. La desert puteti alege dintre aceleasi produse ca si la meniul anterior.

Daca la toate acestea vreti sa mai adaugati si un pachet de bauturi, constand in Coca Cola sau Fanta un litru de persoana, apa plata sau apa minerala un litru de persoana, un litru de vin rosu sau alb, o cafea si bauturi aperitiv 50 ml, mai platiti inca 28 lei de persoana.

Daca vreti sa iesiti in afara Capitalei, puteti sa alegeti masa de Craciun de la resturantul hotelului Hornet, in Chiajna, judetul Ilfov, pe autostrada Bucuresti Pitesti. Aici, meniul de Craciun va costa 45 de euro de persoana. Primirea se va face in stil traditional romanesc, cu tuica si slanina.

Ulterior veti fi serviciti cu o gustare rece, formata din purcei ca la bunica, toba, lebar, sorici, branza de burduf si piftie. Urmatorul fel presupune sarmalute in foi de varza, servite cu costita crocanta, ardei iute si mamaliguta. Preparatul de baza este insa pomana porcului, servita cu mamaliguta si salata de muraturi asortate.

Desertul consta in asortiment de fructe, alune, fistic, mini prajituri (eclere, amandine, tarte), placinta de mere, de dovleac, de branza si stafide. In ceea ce priveste bauturile, restaurantul ofera Open Bar.

Si restaurantul Newtown are un meniu special, insa pentru seara de 24 de decembrie, care costa 120 de lei de persoana. Ce primiti de acesti bani? Telemea de oi, salam uscat, sunculita afumata, toba de casa, sorici, piftie de curcan, jumari, rosie natur, castraveti, sarmalute in foi de varza, mamaliguta si ardei iute. Meniul continua cu pulpa de porc inabusita in sos de vin si ierburi aromate, carnaciori de casa, cartofi taranesti, salata de varza alba.

La desert primiti cozonac si fructe asortate. In ceea ce priveste bauturile, restaurantul oferta tuica, vin, apa, sucuri si cafea.

Cei care vor sa simta sarbatoarea Craciunului la restaurantul Casa Romaneasca sunt asteptati, tot pe 24 decembrie, la ora 19:00, la sediul din Otopeni, Calea Bucurestilor nr.285. Aici veti avea parte de o primire festiva in jurul porcului, constand in slaninuta ardeleneasca, sorici, tuica fiarta si vin fiert. Gustarea rece traditionala de Craciun consta in piftie de casa, sorici, branzeturi romanesti, toba, lebar, caltabos si jumari.

Meniul mai contine si sarmalute, pomana porcului, carnati proaspeti de casa, jumari de cocosel si muraturi asortate. De asemenea, veti avea la discretie tuica fiarta si palinca, vin, apa minerala si plata si cafea. La desert veti primi placinta de mere, cozonac de casa. Tariful pentru acest meniu se ridica insa la 50 euro/persoana.

Meniu de restaurant la tine acasa

Pentru cei care vor sa petreaca acasa Craciunul insa nu vor sau nu timp sa gateasca, restaurantul The Harbour vine cu o oferta de sezon, la domiciliu. Pana pe 23 decembrie puteti comanda pachetul de Craciun, al carui cost este de 150 de lei, pentru doua persoane. De acesti bani primiti salata de boeuf, piftie de curcan, sarmale in foi de varza, muschi de porc cu garnitura de cartofi cu rozmarin si placinta de dovleac.

Ca sa primiti acasa meniul trebuie sa dati avans 50 de lei. Pentru cei care comanda peste 20 de pachete de Craciun, livrarea la domiciliu se face gratis.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#masa Craciun, #resturant Craciun, #oferte meniu Craciun , #stiri preturi
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cu 40 - 50 de euro mananc si beau intr-un restaurant curat - rezonabil - cadou - nici prea prea , nici foarte foarte