Cele mai scumpe orase din Europa

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 11:30
3505 citiri
Cele mai scumpe orase din Europa

Europa nu este un loc in care sa traiesti ieftin, dar in unele orase preturile au scapat total de sub control. Daca doriti sa evitati cele mai scumpe metropole europene sau, din contra, daca va atrag luxul si viata fastuoasa, cititi topul celor mai scumpe orase de pe batranul continent.

Pentru realizarea topului, au fost folositi mai multi indicatori, cum ar fi pretul mediu de inchiriere al unui apartament obisnuit sau pretul unui meniu Big Mac.

1. Moscova. Dupa cum probabil ca va asteptati, cel mai scump oras european este capitala Rusiei. Cine vrea sa locuiasca aici trebuie sa fie pregatit sa plateasca o chirie medie lunara pentru o locuinta de 1.624 dolari.

Un meniu Big Mac costa 4,36 dolari, iar o pereche de jeansi Levi's se vand pentru 140 de dolari. De fapt, Moscova este capitala milionarilor, depasind chiar si New York-ul.

2. Geneva. Daca doriti sa traiti intr-un oras scump, iar Moscova vi se pare prea departe, mutati-va la Geneva. In orasul elvetian veti gasi locuinte de inchiriat pentru pretul de "doar" 3.130 de dolari pe luna. Indicatorul Big Mac urca pana la 14,6 dolari. Citeste mai multe despre Vezi cele mai scumpe orase din Europa pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#orase scumpe, #top orase scumpe, #preturi orase , #stiri preturi