Constantenii vor avea cea mai scumpa gigacalorie in acest an: 338 lei

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 18:48
1610 citiri

Locuitorii din Constanta vor plati cel mai mare pret pe gigacalorie dintre toti romanii, in sezonul rece 2011 - 2012.

Astfel, daca iarna trecuta, pretul gigacaloriei era de 170 de lei, in acest an, constantenii vor plati nu mai putin de 338 de lei, facturile de la intretinere majorandu-se cu 50 de procente, relateaza Adevarul.

Totusi, aproximativ jumatate din cei 85.000 de constanteni racordati la sistemul central de termoficare vor primi ajutor din partea guvernului si a primariei, ei avand venituri sub nivelul de 1.000 de lei.

De asemenea, persoanele singure cu venituri de sub 1.300 de lei vor primi ajutoare, restul urmand sa suporte singuri pretul intreg de 338 lei/gigacalorie.

"De ce sa-i dau subventie unuia cu Q 7 si BMW X5 la fel cum ii dau unei mamaie cu 4 milioane pensie? Am facut ceea ce a sugerat presedintele tarii. Banii pe care-i dadeam in subventie i-am luat si i-am dat diferentiat sarmanior. Nu am facut economie niciun leu", a spus Radu Mazare, primarul din Constanta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pret gigacalorie Constanta, #preturi gigacalorie , #stiri preturi