Crizele din Ucraina si Irak tulbura pietele: Ce se intampla cu petrolul si aurul

Luni, 16 Iunie 2014, ora 13:37
2496 citiri
Crizele din Ucraina si Irak tulbura pietele: Ce se intampla cu petrolul si aurul
Foto: swethaviswanathan

Ultimele vesti venite din Orientul Mijlociu privind luptele din Irak, dar si evenimentele din Ucraina produc turbulente pe pietele internationale.

Toata lumea este ingrijorata cu privire la aprovizionarea cu petrol din Irak, care cuprinde 11% din totalul livrarilor OPEC, ceea ce a dus la cresterea pretului petrolului.

Se observa un sentiment de ingrijorare in randul investitorilor, puternic influentat de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, potrivit Daily FX.

Rusia a inchis robinetul - Ucraina, lasata fara gaze

Intensificarea conflictului din Irak ar putea mentine pretul petrolului destul de ridicat, comerciantii fiind ingrijorati de potentialele disfunctionalitati care pot aparea in aprovizionarea cu petrol din regiunea Orientului Mijlociu.

Ucraina, in prag de razboi: Miscare fara precedent a Armatei - trece de partea separatistilor?

Atentie, soferi! Benzina s-ar putea scumpi drastic in urmatoarea perioada - afla motivul

De asemenea, incertitudinea geopolitica sporita contribuie la o cerere mai mare pentru aur si argint, ca un refugiu in momente de criza.

Irakul, pe un butoi cu pulbere: Pretul petrolului a explodat deja. Lupta decisiva, la Bagdad

Recentele informatii privind uciderea a 270 de oameni in Irak alimenteaza speculatiile privind o viitoare intrerupere a productiei de petrol din aceasta tara. Astfel pretul petrolului a crescut cu 4% saptamana trecuta, cea mai mare crestere procentuala din luna aprilie 2013 si pana acum.

Pietele globale tulburate: Pretul petrolului creste, cel mai mare din ultimele luni

Productia irakiana este de aproximativ 11% din totalul livrarilor de petrol a organizatiei OPEC, care la randul sau detine 40% din cantitatea totala la nivel mondial.

Astfel, o escaladare a conflictului in Irak ar reprezenta o amenintare semnificativa asupra aprovizionarii cu petrol si ar impinge pretul petrolului si mai sus.

Aurul si argintul isi vor consolida pozitiile in continuare datorita incertitudinii geopoliticii. In afara conflictului din Orientul Mijlociu, existenta luptelor care au loc in estul Ucrainei accentueaza ingijorarea de pe pietele internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#pretul petrolului aurului piete, #cresterea pretului petrolului aurului, #petrol aur bulversate burse , #stiri preturi