De ce e scumpa mancarea in Romania?

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 17:47
3779 citiri
De ce e scumpa mancarea in Romania?

Mancarea este mai scumpa in Romania decat in alte tari atat din cauza valorii TVA, cat si din cauza faptului ca, inca de pe lantul de productie, produsul este scump, a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash&Carry.

"Noi producem produse romanesti cu materii prime din strainatate. Avem mancare mai scumpa decat la altii, deoarece avem un TVA enorm, nediferentat, dar si pentru ca inca de pe lantul de productie produsul este deja scump", a spus Vlad.

Acesta a adaugat ca, in ceea ce priveste evolutia consumului pentru perioada viitoare, estimarea este relativ stabila pe segmentul alimentar, dar greu de revenit pe partea de produse nealimentare.

"Pe produse alimentare, evolutia a fost relativ stabila in ceea ce priveste numarul de bucati vandute. Per ansamblu, insa, evolutia a fost descedenta. In ceea ce priveste piata bunurilor nealimentare, totul este relativ. Au scazut destul de dramatic vanzarile pe sectorul de electronice, electrocasnice, din 2007 incoace. O revenire pe acest sector va fi dificila si in orice caz foarte mica in urmatorii ani", a mentionat Alexandru Vlad.

Cei mai importanti jucatori din piata de retail au participat, joi, la conferinta "Retailul si consumul dupa trei ani de criza: strategii de succes".

In cadrul evenimentului, participantii au dezbatut teme referitoare la afacerile romanesti din comert, insolventa frecventa in randul companiilor, comportamentul de consum al romanilor pe timp de criza, precum si previziunile specialistilor privind piata de retail in urmatorii zece ani.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#preturi alimente, #TVA alimente, #preturi mancare , #stiri preturi