Inundatiile schimba preturile pe piata de hard disk-uri

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 14:42
5810 citiri
Inundatiile schimba preturile pe piata de hard disk-uri
Foto: Webnews

Potrivit unui studiu realizat de Webnews vizand evolutia pietei hard disk-urilor dupa inundatiile care au avut loc in Thailanda, se constata o crestere importanta a preturilor la modelele avansate.

Ploile care s-au abatut in ultimele trei luni asupra Thailandei, provocand inundatii devastatoare soldate cu numeroase victime, constituie o lovitura grea si pentru piata IT, afectata in special de productia de hard disk-uri, relateaza Webnews.

Ca urmare a acestui fenomen, se inregistreaza o importanta crestere a preturilor la nivelul tipologiilor de memorii de masa mai avansate: un disc rigid de 3,5" SATAIII cu 500 GB de memorie si viteza de 7200 rpm, se vinde spre exemplu pe piata en-gros cu 74,9 euro fara TVA, pretul acestui model fiind la inceputul lunii iunie 2011 de numai 26,9 euro.

Potrivit sursei citate, asistam la o speculatie de pret care se repercuteaza asupra hard disk-urilor recente, in timp ce produsele similare mai vechi, cum ar fi spre exemplu un disc de 160GB de memorie cu 5400 rpm de tip PATA, nu inregistreaza modificari semnificative de pret.

Variatii de pret pe o curba ascendenta se constata si la memoriile fizice de standard mediu, dar de un impact minor, precizeaza sursa.

Situatia generala insa poate fi definita drept critica, anuntandu-se invariabila cel putin pana la inceputul anului 2012, cand se estimeaza o relansare a productiei, cu normalizarea ritmului activitatii corespunzatoare acesteia, prioritatea guvernului thailandez ramanand aceea de salvare a populatiei afectate de inundatii, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#preturile hard disk crestere, #inundatii Thailanda preturi tehnologie , #stiri preturi