Ziare.com

Lumina nu se scumpeste in 2010 din cauza turbinelor eoliene

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 13:52

   

Lumina nu se scumpeste in 2010 din cauza turbinelor eoliene
Pretul electricitatii nu va creste in acest an ca urmare a punerii in functiune a unor turbine eoliene cu o capacitate de cateva sute de megawatt (MW), a declarat, miercuri, directorul de planificare a retelei din Transelectrica (TEL), Dan Preotescu.

"Parerea mea personala este ca in acest an vor fi construite capacitati eoliene de 200-400 MW, care nu se vor simti in pretul la consumatorul final. Pretul energiei va fi afectat, in sensul cresterii, de energia eoliana, cand vor fi instalate turbine de 1.500-2.000 MW, in doi-trei ani, in functie de cei care fac proiectele", a afirmat Preotescu la un forum pe teme de energie regenerabila organizat de Business Review.

Electricitatea produsa de turbine eoliene este mai scumpa decat cea obtinuta in unitati termoelectrice, nucleare sau hidroelectrice, din cauza costurilor mai mari de constructie a capacitatilor de productie, informeaza Mediafax.

Mai multe companii, printre care CEZ din Cehia sau Enel din Italia, au anuntat ca in acest an vor incepe sa produca electricitate in turbine eoliene in Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1611 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Facem pariu ca va creste?

In alte tari deja sistemul este racordat la reteaua principala de electrificare si au pierderi de i doare capul. In actualul sistem economic aceste turbine sunt dezastruoase economic. Astia sunt ca si americanii, cand zic ca e bn e dezastru si viceversa.

 

Companiile straine

construiesc aceste unitati deoarece statul plateste bn si da subventii bune, adica da banii populatiei, i doare pe ei undeva de voi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor