Pretul boabelor de cacao, la maximul ultimilor 32 de ani

Vineri, 04 Martie 2011, ora 10:55
1775 citiri
Pretul boabelor de cacao, la maximul ultimilor 32 de ani
Foto: Herbalextractsplus

Pretul boabelor de cacao a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 32 de ani, din cauza posibilitatii unui razboi civil in Coasta de Fildes, cel mai mare producator de cacao la nivel mondial.

Astfel, pretul a ajuns la 3.733 de dolari pe tona, cel mai mare din ianuarie 1979, relateaza The Wall Street Journal.

Potrivit Organizatiei Internationale a Producatorilor de Cacao, in acest an va exista un surplus de 119.000 de tone, comparativ cu un deficit de 66.000 de tone in perioada 2009 - 2010.

De asemenea, productia la nivel mondial, pentru 2010 - 2011, este estimata la 3,938 de milioane de tone, cu 8 la suta peste nivelul perioadei anterioare, insa distribuitorii isi fac griji de faptul ca o mare parte a acestei productii ar trebui sa provina din Coasta de Fildes.

De altfel, analistii estimeaza ca exista 400.000 de tone de cacao in tara, blocate in depozite din cauza revoltelor.

Incepand cu 28 noiembrie 2010, cand in Coasta de Fildes au fost alegeri, peste 360 de persoane au fost omorate in conflicte intre sustinatorii presedintelui ales si recunoscut la nivel international, Alassane Ouattara, si sustinatorii celui care a preluat puterea cu forta, Laurent Gbagbo.

Ouattara a interzis exporturile de cacao, sustinand ca acestea reprezinta o sursa importanta de finantare pentru Gbagbo.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pret boabe cacao, #crestere pret cacao , #stiri preturi
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
NU mai cumparati cocoa, NU mai facetzi ciukalate,...