Ziare.com

Scumpirea cerealelor arunca in aer pretul carnii

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 09:12

   

Scumpirea cerealelor arunca in aer pretul carnii
Pretul carnii a atins un record al ultimilor 20 de ani la nivel mondial, influentat de cererea mare din partea tarilor emergente si scaderea productiei in cazul unor exportatori traditionali precum Statele Unite si Australia.

Indicele pretului carnii calculat de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) din cadrul ONU a urcat in augsut pana la cel mai ridicat nivel de dupa 1990, situandu-se cu 16% in crestere fata de aceeasi luna a anului trecut, dupa ce pretul carnii de oaie a atins un maxim al ultimilor 37 de ani, iar pretul carnii de vita a avansat pana la recordul ultimilor doi ani. Si carnea de porc, dar si cea de pui s-au scumpit in ultima perioada, anunta Ziarul Financiar.

Productia de carne a stagnat in cazul celor mai importante tari exportatoare din acest sector, in conditiile in care efectivele de animale s-au imputinat, ca urmare fie a secetelor severe din Australia si America Latina, fie a preturilor mici de la inceputul anilor 2000, motiv pentru care fermierii au decis sa reduca numarul de animale.

In acelasi timp, clasa de mijloc din state emergente puternice precum China sau Brazilia, care se afla in expansiune, este din ce in ce mai interesata de o dieta bogata in proteine, punand presiune pe aceasta industrie prin cererea sustinuta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1351 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor