Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tara in care Fiscul le da bonusuri de milioane de dolari angajatilor care nu isi platesc taxele

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 10:33
3005 citiri
Tara in care Fiscul le da bonusuri de milioane de dolari angajatilor care nu isi platesc taxele

Fiscul american a acordat, in perioada 1 octombrie 2010-31 decembrie 2012, bonusuri in valoare de 2,8 milioane de dolari unor angajati cu probleme disciplinare precum consumul de droguri, comportament violent sau fraudarea ajutoarelor sociale.

Mai mult, au primit bonusuri si angajati care nu si-au platit taxele si impozitele, scrie Washington Post.

Conform unui raport al Inspectorului General al Trezoreriei pentru Administratia Fiscala, peste 1.100 de angajati cu restante la plata taxelor si a impozitelor au beneficiat de bonusuri in valoare de peste 1 milion de dolari in cash, precum si de 10.000 de ore suplimentare de concediu platit.

Cel putin cinci angajati au primit bonusuri de performanta, desi au fost sanctionati pentru ca au declarat, timp de mai multi ani, taxe mai mici fata de cat aveau de platit, si-au platit cu intarziere taxele si impozitele si au declarat venituri mai mici decat in realitate.

In conformitate cu contractul semnat cu sindicatul, Fiscul din SUA (Internal Revenue Service - IRS) nu poate lua in considerare comportamentul indisciplinar la acordarea bonusurilor de performanta.

Peste 2.800 de angajati din 98.000 au primit, in perioada mentionata, bonusuri de performanta la mai putin de un an dupa ce au fost luate masuri disciplinare la adresa lor.

"Desi aceasta practica nu este interzisa in mod specific de politicile IRS, acordarea de bonusuri angajatilor cu probleme de comportament si, in special, neplata taxelor si impozitelor, pare sa fie in conflict cu sarcina IRS de a asigura integritatea sistemului administratiei fiscale", se precizeaza in raport.

Dupa publicarea raportului, IRS a anuntat ca va dezvolta o politica care sa vizeze legarea bonusurilor de performanta pentru cei din conducere de conduita acestora.

Institutia are in vedere extinderea acestei politici la nivelul intregului personal, daca va fi posibil. IRS a precizat ca o astfel de politica trebuie sa fie aprobata de sindicate.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Fisc SUA bonusuri angajati, #bonusuri angajati neplata taxe , #stiri preturi