Taxiul in Bucuresti, mai scump de la 1 mai?

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 14:28
3467 citiri
Taxiul in Bucuresti, mai scump de la 1 mai?
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestenii care circula cu taxiul ar putea scoate din buzunar, de la 1 mai, cu 41 de bani mai mult pentru fiecare kilometru parcurs.

Astfel, tarifele ar putea creste de la 1,39 lei pe kilometru la 1,8 lei pe kilometru, potrivit Romania Tv.

Principalele motive sunt scumpirea carburantilor, intretinerea masinilor si, nu in ultimul rand, taxele si impozitele pe care trebuie sa le plateasca soferi de taxi.

Pana in prezent, doar 10% dintre transportatorii din Capitala au solicitat oficial majorarea tarifelor pentru o calatorie cu taxiul, potrivit directorului adjunct al Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Valentin Dobre.

Acesta a precizat ca, pentru modificarea tarifelor, transportatorii trebuie sa depuna la Primaria Capitalei o cerere insotita de un formular de fundamentare.

Legea Taximetriei prevede ca autoritatile publice locale pot elibera cel mult patru autorizatii la mia de locuitori. Bucurestiul, de exemplu, are aproximativ doua milioane de locuitori si ar trebui sa aiba cam 8.000 de taximetre.

Taxi driver in Bucuresti: povesti de viata, sex si gainarii Reportaj Ziare.com

Pe de alta parte, politistii au verificat, miercuri, in mai multe zone din Capitala, legalitatea activitatii de transport persoane in regim taxi, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Municipiului Bucuresti, Ioana Stancu, citata de Agerpres.

"E o actiune fulger organizata de Brigada Rutiera a Capitalei in colaborarea cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman. (...) Se vizeaza in principal legalitatea transporturilor in regim taxi si combaterea diverselor activitati ilicite desfasurate in acest domeniu", a mentionat Ioana Stancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#preturi taxi Buxuresti, #majorare tarif taxi Bucuresti , #stiri preturi