Veniturile romanilor vor scadea cu 10% in acest an - raport Erste Bank

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:22
1320 citiri
Veniturile romanilor vor scadea cu 10% in acest an - raport Erste Bank
Foto: Arhiva

Veniturile romanilor vor scadea cu aproximativ 10% in acest an si cu inca 0,8% in 2011, potrivit unor estimari ale Erste Bank. Aceasta este cea mai mare contractie din regiune, potrivit unui raport al bancii.

Venitul disponibil este, in medie, de aproape 65% din PIB si a fost afectat recent de majorarea somajului si de reducerea altor venituri (chirii, profituri, venituri din dobanzi), potrivit Adevarul.

"In Romania, unde Guvernul a aprobat masuri de austeritate ambitioase (inclusiv majorarea TVA cu 5 puncte procentuale), venitul disponibil va continua sa scada in termeni reali din cauza majorarii inflatiei", se mentioneaza in raportul Erste.

In ceea ce priveste regiunea, analistii anticipeaza ca venitul disponibil va creste cu 1 - 2,5% anul viitor ca urmare a cresterii productivitatii, perspectivei solide pentru cresterea salariilor in sectorul privat si faptului ca avansul somajului se apropie de varf.

Desi se estimeaza ca veniturile disponibile vor scadea, in Romania va creste consumul gospodariilor cu circa 1% in 2011.

"Dupa doi ani consecutivi de scaderi brusce, consumul gospodariilor ar putea creste in Romania cu circa 1% in 2011, intrucat acordarea de noi credite consumatorilor se va accelera probabil. (...) In acelasi timp, salariile nominale isi vor relua probabil trendul crescator anul viitor", se mai arata in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#venituri Romania, #cheltuieli Romania , #stiri preturi
Comentarii
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
O NIMICA TOATA 10 LA SUTA ; DEPIDE CARE ROMANI , PENTRU CA CEI DIN GUVERN SI OPOZITIE VOR AVEA CRESTERI SUBSTANTIALE ; DECI VIDEANU CU CEI DIN POLITICA NU SUNT CHIAR ROMANI , PENTRU CA EI AU PLUSURI PE LINIE