Inchis duminica la supermarket: Peste 2.000 de concedieri intr-o tara vecina cu Romania

Luni, 22 Iunie 2015, ora 15:31
6540 citiri
Inchis duminica la supermarket: Peste 2.000 de concedieri intr-o tara vecina cu Romania
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Peste 2.000 de persoane care lucrau in retail si-au pierdut locurile de munca pana la sfarsitul lunii aprilie, ca rezultat al deciziei Parlamentului de la Budapesta de a interzice marilor magazine sa fie deschise duminica.

Numarul de angajati din sectorul comercial a scazut in aprilie cu 2.200, prima luna in care magazinele au fost inchise in fiecare duminica, arata datele publicate de Oficiul Central de Statistica (KSH), transmite site-ul portfolio.hu.

Marile lanturi de magazine - Tesco, Aldi, Auchan - au decis sa extinda orele de program din cursul saptamanii, pentru a compensa inchiderea magazinelor duminica.

Potrivit datelor KSH, in aprilie, s-au inregistrat in total 378.000 de ore suplimentare in sectorul vanzarilor cu amanuntul, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Inchis duminica la supermarket? Ce spun companiile

Oamenii de afaceri au avertizat ca aplicarea acestei masuri va dauna consumatorilor si angajatilor hipermarketurilor.

PIB-ul Ungariei ar urma sa inregistreze anul acesta un avans de peste 3%, dar analistii se asteapta la o incetinire in 2016, din cauza utilizarii mai reduse a fondurilor europene.

Si in Romania au fost reluate discutiile pe marginea unui proiect de modificare a Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, in care exista si o propunere ca hipermarketurile sa fie deschise duminica.

Masura a fost inaintata de doi liberali, Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe, dar a fost criticata de reprezentantii retailerilor, care au avertizat ca multi angajati isi vor pierde locurile de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Ungaria duminica inchis supermarket, #duminica inchis supermarket , #supermarketuri