Se scumpesc iar tigarile! Cat va costa un pachet de la 1 aprilie (Video)

Luni, 10 Martie 2014, ora 17:38
9012 citiri
Se scumpesc iar tigarile! Cat va costa un pachet de la 1 aprilie (Video)

Fumatorii vor plati cu 0,3-0,5 lei mai mult pentru un pachet de tigari, avand in vedere ca vor creste accizele de la 1 aprilie.

Nivelul accizei totale pentru tigarete, in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2013 - 31 martie 2014 inclusiv va fi de 84,37 euro/1.000 tigarete, in crestere de la 81,78 euro/1.000 tigarete, se arata in proictul de HG publicat de Ministerul Finantelor.

Mai mult, tot de la inceputul lunii aprilie ar trebui sa intre in vigoare si acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru carburant, care se va reflecta si in buzunarele fumatorilor.

S-au scumpit tigarile. Cat dam in plus pe un pachet

Nivelul accizei specifice va fi de 59,77 euro/1.000 tigarete, fata de 56,71 euro/1.000 de tigarete in prezent, iar acciza ad valorem va scadea de la 19% la 18%, in timp ce acciza minima va fi de 81,5 euro/1.000 de tigarete, fata de 79 euro/1.000 de tigarete, cat este in prezent.

In consecinta, pachetul de tigari se va scumpi cu 30-50 de bani.

"Se observa o scadere a procentului accizei ad valorem (calculata pe baza pretului maxim de vanzare cu amanuntul al fiecarui produs - n.red.), raportata la pretul de vanzare cu amanuntul si o crestere a nivelului accizei specifice, componenta fixa a accizei totale, ceea ce este in concordanta cu principiul consolidarii fiscale, fapt care asigura un nivel de colectare a veniturilor la buget mai ridicat si fix, indiferent de pret", se arata in nota de fundamentare a hotaririi de guvern.

Aceasta crestere se adauga celei inregistrate la inceputul lui 2014, cand accizele pentru toate produsele au crescut cu 4,77%, dupa ce Guvernul a schimbat modalitatea de calcul a acestei taxe, aplicand rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie in locul cursului oficial publicat de Banca Centrala European la 1 octombrie 2013.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#scumpire tigari 1 aprilie, #scumpire tigari aprilie, #scumpire tigari, #crestere pret tigari, #pret majorat tigari , #tigari