Vezi cat vor plati bucurestenii la RADET daca au repartitoare

Joi, 28 Iulie 2011, ora 19:59
3662 citiri
Vezi cat vor plati bucurestenii la RADET daca au repartitoare
Foto: Evenimentul Zilei

Bucurestenii vor plati anual in medie catre RADET 3.471 de lei, daca stau intr-un apartament cu doua camere, 4.749 lei in cazul unuia de trei camere si 6.046 lei pentru o locuinta de patru camere, in conditiile in care acestea sunt dotate cu contoare si repartitoare, potrivit calculelor estimative realizate de Ariston Thermo Romania.

Daca apartamentele nu detin repartitoare, preturile vor ajunge la 4.870 lei anual pentru doua camere, 6.822 lei pentru trei camere si, respectiv, 8.720 lei pentru patru camere.

Pretul gigacaloriei explodeaza: apa calda si caldura, mai scumpe cu 37%

Costul gigacaloriei facturat la populatie se va majora cu 37%, de la 124 lei cu TVA, la 169,8 lei cu TVA, incepand cu data de 1 august, conform Consiliului General al Muncipiului Bucuresti.

Astfel, potrivit estimarilor Ariston Thermo Romania, pentru proprietarii apartamentelor dotate cu centrale termice pe gaz, costurile vor fi mai mici cu sume cuprinse intre 1.260 de lei si 5.000 de lei. Spre exemplu, in cazul unui apartament de trei camere dotat cu contoare si repartitoare economiile anuale intre incalzirea cu centrala si incalzirea de la RADET vor fi de 1.764 de lei. In cazul unui apartament fara contoare si repartitoare, economiile ajung la 3.837 de lei.

Tinand cont de diferentele foarte mari ce se vor inregistra intre facturile la gaz si cele achitate catre RADET, recuperarea investitiei in echiparea apartamentului cu centrala termica si radiatoare noi se va putea realiza intr-un an si patru luni, daca se ia in calcul un apartament de patru camere ce nu dispune de repartitoare si contoare.

La inceputul anului 2011, in Capitala, aproximativ 80% dintre apartamente erau inca bransate la RADET.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#bucuresteni repartitoare RADET, #pret gigacalorie Bucuresti , #utilitati