Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kate Middleton este insarcinata - cine va mosteni tronul Marii Britanii? (Video)

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 09:57
6094 citiri
Kate Middleton este insarcinata - cine va mosteni tronul Marii Britanii? (Video)

Printul William si sotia sa, Catherine Middleton, asteapta primul lor copil, iar acesta va mosteni tronul Marii Britanii, indiferent daca va fi fetita sau baiat.

Daca, pana in urma cu un an, legea sustinea ca daca primul nascut al familiei regale este de sex feminin, tronul va fi preluat de rudele mai tinere de sex masculin, acum membrele familiei regale au aceleasi drepturi la succesiune ca si fratii acestora, relateaza CNN.

In octombrie 2011, liderii din Commonwealth au fost de acord cu schimbarea legilor succesiunii, astfel incat fiii si fiicele viitorilor monarhi din Marea Britanie sa aiba drepturi egale la tron.

Marea Britanie: S-a schimbat legea succesiunii la tron - iata noile reguli

Legea veche, care dateaza de peste 300 de ani, era considerata discriminatoare. Aceasta lege indica faptul ca mostenitorul la tron este primul baiat al monarhului.

In cazul in care nu se nasteau baieti, coroana revenea fiicei mai mari.

William si Catherine, amandoi in varsta de 30 de ani, s-au casatorit pe 29 aprilie 2011, in cadrul unei fastuoase ceremonii, considerate cea mai mare nunta regala din Londra din ultimele trei decenii.

Copilul lor ar deveni primul nepot al mostenitorului tronului britanic, printul Charles, si al printesei Diana, care si-a pierdut viata intr-un accident de masina, in 1997.

Dupa anul Reginei, atentia se indreapta spre Kate si copilul ei

Daca 2012 a fost anul Jubileului si i-a fost dedicat reginei, anul viitor atentia va fi indreptata asupra ducesei de Cambridge si a copilului ei.

Kate Middleton este insarcinata

Regina si-a facut, in acest an, aparitia intr-un mod spectaculos la Jocurile Olimpice si a sarbatorit 60 de ani in fruntea regatului. Anul care urmeaza pare sa ii fie dedicat stranepotului ei. Ultimul suveran care si-a intalnit stranepotul a fost Regina Victoria.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Kate Middleton insarcinata mostenitor, #mostenitor tron Marea Britanie, #mostenitor Kate Middleton tron, #Kate Middleton gravida, #lege succesiune tron Marea Britanie , #Kate Middleton