Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

N-o invidiati pe Kate! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 11:59
8075 citiri
N-o invidiati pe Kate! (Opinii)

Nu cred sa existe pe Pamant vreo fetita care, uitandu-se astazi la televizor, sa nu se viseze si ea o Kate. Tanara printesa intruchipeaza parca basmul Cenusaresei, ajunsa dintr-o fata de rand sotia celui de-al doilea in rand la mostenirea coroanei britanice.

Fiica unei familii cat se poate de obisnuite de britanici, chiar daca imbogatita, Kate Middelton a ajuns in varful ierarhiei celei mai conservatoare monarhii europene. Este o adevarata vedeta si, in scurt timp, ar putea lua locul regretatei sale soacre, candva numita printesa a inimilor.

Dincolo de toata aceasta stralucire care o inconjoara, nu cred ca viitoarea printesa Kate este chiar de invidiat, caci viata care o asteapta este departe de a fi una usoara, desi nu o va apasa niciuna dintre grijile omului de rand. Va trai insa de-acum mereu in lumina reflectoarelor si blitzurilor, fiecare gest, fiecare grimasa, orice zambet sau incruntare, asezarea fiecarui fir de par, fiecare cuta a rochiei si fiecare pas ii vor fi urmarite, discutate, analizate, interpretate.

Nu va mai putea iesi pe strada fara o minutioasa pregatire, nu va mai putea intra in orice local sau magazin, nu se va mai putea intalni cu oricine, oricand si oriunde, nu-si va mai face singura programul. Viata ei ii va apartine doar pe jumatate, in timp ce jumatatea cealalta va fi absorbita de obligatii oficiale, mai ales dupa ce sotul ei va ajunge mostenitorul direct al coroanei, ca sa nu mai vorbim de ceea ce se va intampla dupa ce va ajunge chiar rege.

Si lui Kate ii va fi cu atat mai greu cu cat nu a fost crescuta pentru asa ceva. In stransul cerc al celor prin venele carora curge sange albastru, toate acesta sunt incluse intr-o educatie temenica si intra intr-un fel de a doua natura. Kate insa a crescut ca un copil obisnuit, a fost o tanara libera si, pana acum vreo noua ani, anonima.

Kate nu a fost crescuta nici pentru regulile si protocolul stricte ale casei regale britanice. Diana nu li sa putut adapta niciodata cu adevarat si au avut rolul lor in soarta tragica a printesei.

E drept, William pare a o iubi pe Kate, o dragoste pe care Diana nu a primit-o de la Charles. Este putin probabil ca fiul Dianei sa-si supuna sotia tratamentului care i-a chinuit atat de tare mama. Si Regina pare mult imblanzita, caci altfel nu ar fi acceptat probabil in veci casatoria dintre nepotul sau si o tanara din popor. Si totusi, lumea in care intra Kate este fundamental diferita de cea in care s-a nascut si a fost crescuta.

Trecerea este relativ brusca si pentru a-i face fata e nevoie, de o structura foarte puternica. Kate are, prin comparatie cu Diana, avantajul unei solide educatii. Dar decisiva pentru adaptarea ei va fi probabil tot soliditatea sentimentelor pentru si din partea lui William.

Caci fara aceasta motivatie, cea mai puternica dintre toate, nu vad ce ar putea-o tine pe termen lung intr-o viata pe care Diana a socotit-o un autentic prizonierat. Sa-i uram asadar succes in aceasta misiune grea care incepe astazi sub ochii a doua miliarde de oameni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#nunta print William Kate, #Kate Middleton nunta William, #Kate Middleton printesa , #Kate Middleton